Link Mobility kjøper Aspiro Mobile

Link Mobility kjøper Aspiro Mobile

To mobile betalingssystemer blir ett når Link Mobility betaler 20 millioner for Aspiro Mobile Solutions.

Norske Link Mobility kjøper Aspiro Mobile Solutions for 20 millioner kroner og blir dermed ledende på mobile betalingssystemer og markedsførings- applikasjoner i Norden og Baltikum, melder NTB.

Det nye selskapet, Link Mobile Solutions AS, skal fortsatt fokusere på mobil markedsføring og utvikling av mobile tjenester.

- 2011 er året da betalingsløsninger og markedsføring på mobiltelefoner og nettbrett tar av for alvor. I august ble det for første gang solgt flere smarttelefoner enn laptop-er på det internasjonale markedet, og Norge ligger helt i front i utviklingen, sier Glenn Stenholm som blir toppsjef i det nye selskapet.

Aspiro fokuserer på musikk og TV

Aspiro sier til Dagens IT at beslutningen om å selge mobil-divisjonen ikke var enkel.

- Dette er et segment med voldsom og enormt potensial fremover. Men faktum er at vi har enda større vekst innen våre to andre segmenter, musikk og tv, og derfor selger vi Mobile Solutions, sier administrerende direktør Gunnar Sellæg i Aspiro.

Aspiro er kanskje best kjent for den populære skandinaviske musikktjenesten Wimp.

De ansatte i Aspiro Mobile er fornøyde med oppkjøpet.

- Link har signalisert at de vil vokse videre, og at de vil ansette enda flere enn oss, så dette synes vi er spennende, sier driftsdirektør Åse Marie Stordans i Aspiro Mobile Solutions til Dagens IT.

Det nye selskapet vil ha 31 ansatte fordelt på hovedkontor i Oslo samt avdelingskontorer i Stocholm og Riga.

Link Mobility, tiligere Telenor Link, ble etablert i 1996, og har kunder som Kappahl, Norwegian, Tele2 og BMW. Oppkjøpet sluttføres i midten av oktober.

Oppkjøp Og Fusjoner