Lorentzen presset opp Mamut-prisen

Lorentzen presset opp Mamut-prisen

Investor Ole Peter Ludvig Lorentzen kostet Visma 33 millioner kroner.

I går ble fusjonen mellom Visma og Mamut en realitet da 96,3 prosent av aksjonærene aksepterte Vismas tilbud. Da tilbudsperioden utløp mandag var det imidlertid bare 62,4 prosent som hadde takket ja.

Investor Ole Peter Ludvig Lorentzen satt alene på over en fjerdedel av aksjene i Mamut og mente at Vismas opprinnelige bud var for lavt. På egenhånd lyktes han med å presse opp prisen fra 11,50 per aksje til 12 kroner, skriver Finansavisen.

8. juni i år la Visma inn bud på Mamut gjennom et såkalt indikativt tilbud om kjøp av alle utestående aksjer og opsjoner i selskapet. Tilbudet var 11,50 kroner per aksje, noe som priset Mamut til nærmere 750 millioner kroner. Oppgjøret skulle skje i kontanter. Ved børsslutt dagen før Mamut-kursen beskjedne 6,80 kroner, altså en budpremie nesten 70 prosent.

Les også: - Vil skape en sterk norsk enhet

Presset pris

I budperioden kjøpte Ole Peter Ludvig Lorentzen seg opp i Mamut og uttalte at budet var for lavt. Lorentzen satt etter sine aksjekjøp med 25,9 prosent i selskapet og kunne alene velte fusjonen. Visma valgte å gi etter for Lorentzen, og høynet budet til 12 kroner per aksje. Det kostet selskapet 33 millioner ekstra, men gjorde at fusjonen ble en realitet, skriver Finanavisen.

Lorentzen innkasserer en ekstragevinst på 7,9 millioner kroner på sin opprinnelige aksjepost, pluss 600.000 kroner på de aksjene han har kjøpt de siste ukene, skriver avisen.

Oppkjøp Og Fusjoner