Mer fiber for Telenor

Mer fiber for Telenor

Telenor styrker fibersatsingen i Vestfold og på Sørlandet med oppkjøp av Los Bynett og Bynett Privat fra Agder Energi.

Los Bynett bygger fiberoptisk høyhastighetsnett til bedrifter og offentlig sektor mens Bynett Privat leverer til private husstander i Vestfold og på Sørlandet.

1. oktober overtok Telenor Norge alle aksjer i Los Bynett og Bynett Privat fra Agder Energi, etter avtale inngått i fjor sommer, og oppkjøpet er dermed gjennomført.

- Vi har med dette fått om lag 12.000 nye privat- og bedriftskunder, og vi vil videreutvikle selskapene og samkjøre det med våre strategiske initiativer for å kunne tilby mer fast bredbånd basert på fiberteknologi, sier Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge.

Det blir forøvrig ingen endringer i ledelse og tjenestetilbud før tidligst 2013, da Telenor skal vurdere hvordan Bynett skal integreres med Telenors øvrige virksomhet.

- For våre kunder og medarbeidere i Los Bynett og Bynett Privat er det gledelig at eierskapet nå er avgjort. Vi ser frem til å bli en del av Telenor Norge. Dette vil gi våre kunder tilgang på et bedre og mer utvidet tjenestespekter, sier Håkon Honningsvåg, daglig leder i Los Bynett og Bynett Privat.

- Vi er godt fornøyd med at Telenor overtar og videreutvikler de to selskapenes bredbåndsatsing i Vestfold og Agder-fylkene. Salget er i tråd med konsernstrategien vår, og vi er trygge på at virksomhetene nå sikres en mer optimal utvikling fremover, sier Unni Farestveit, konserndirektør samfunn og konsernutvikling i Agder Energi.

Los Bynett AS omsatte for 71 millioner kroner i 2011, mens Bynett Privat AS omsatte for 39 millioner kroner.