TEST: Microsoft Explorer Mouse - Presis og behagelig med blå stråle

TEST: Microsoft Explorer Mouse - Presis og behagelig med blå stråle

Explorer Mouse lever opp til hypen. Den er både presis og behagelig, og takler all slags terreng.

Da Microsoft lanserte sine nye optiske teknologi for mus, skrøt de av uovertruffen presisjon og muligheten til å bruke den på nær sagt et hvilket som helst underlag. BlueTrack er basert på optisk teknologi, men skal ifølge Microsoft være mer presis enn laser.

Explorer Mouse er, i tillegg til å være utstyrt med nyeste type optisk sensor, også trådløs. Og i motsetning til en del andre trådløse mus vi har testet virker overføringen og presisjonen å være meget solid. For selv om Microsoft er veldig på dette med å kunne bruke musen på all slags underlag, har vi i all hovedsak testet den på en Steelseries-musematte i metall. Den er det mange trådløse mus som sliter med, være seg de er fra Logitech, Trust eller andre trådløse mus fra Microsoft. Nye Explorer Mouse takler imidlertid metallmatta uten å mukke.

Den trådløse senderen kommer i form av en liten usb-pinne som kan festes under musa - om du for eksempel skal ta den med på reise. Strøm leveres av et helt vanlig oppladbart AA-batteri, og musa lader du enkelt på den lille dokkingen som følger med. Microsoft oppgir rundt tre ukers bruk før batteriet må lades, når den tid kommer lyser det rødt i batteriindikatoren på toppen av musa.

Tøff og komfortabel

Designen på musa ser litt stutt ut, den er både kort og litt bred, men samtidig ganske pen og tøff. Komforten er svært god, med et gummiaktig belegg bakerst og på høyre side, glatt plast på knappene og toppen, og en litt mindre glatt plast der tommelen hviler på venstre side. Hånda ligger godt på musa, og takket være uvanlig gode museføtter til en ”vanlig” mus å være, sklir den glatt og pent på omtrent alle underlag. I det hele føles den svært god å bruke. Musa er tilpasset høyrehendte.

Explorer Mouse er utstyrt med fire vanlige knapper, venstre og høyre, samt to gummibelagte tommelknapper på venstre side. Ved å trykke ned rullehjulet får du en femte knapp. Rullehjulet ruller sømløst, men virker noe tregt. I tillegg til å rulle opp og ned kan du vippe hjulet til sidene for å rulle sidelengs, for eksempel i brede dokumenter eller nettsider. Knappene virker faste og presise.

Terrenggående

Presisjonsmessig hevder Microsoft at musa er like god, eller til og med bedre, enn gode lasermus. I løpet av vår testing har vi ikke merket noe som motsier dette. Musa virker meget presis, og er god til både vanlig bruk og til litt mer avansert jobbing i for eksempel Photoshop. Noen spillmus er den imidlertid ikke. Til det er den litt for treg. Det er så klart mulig å stille opp markørhastigheten i operativsystemet, men dette er ikke på langt nær en like god løsning som en løsning hvor du kan justere hastigheten (dpi) via en knapp på musa.

Ettersom Microsoft har vært veldig på dette med å kunne bruke Explorer Mouse på all slags underlag, valgte vi å teste den på annet enn bare musematta eller bordet. Dessverre fikk vi, i motsetning til en del andre journalister, ikke tilsendt en bit med marmor sammen med testeksemplaret. Dermed måtte vi ta til takke med andre slags overflater i omgivelsene. Den fikk derfor prøve seg på klær, tykke gulvtepper, pledd, metalloverflater, treverk og ymse annet. Explorer Mouse klarte testene uten problemer. Til og med da vi valgte å bruke tastaturet som musematte, noe som normalt er en utrolig dårlig ide, fungerte musen knirkefritt. Det ser altså ut til at Microsoft holder det de lover angående musens terrengegenskaper.

Konklusjon

Vi har brukt Microsoft Explorer Mouse til alskens oppgaver, og er jevnt over meget godt fornøyd. Den er behagelig å bruke og glir lett over musematta. Musa virker også veldig presis. At den er en av de få trådløse musene vi har testet som takler metallmatten fra Steelseries, teller også positivt inn. Vi mener at denne musen passer perfekt til dem som sitter mye foran pc-en, og som kanskje driver med programmer som krever en viss grad av presisjon. Til spill er den derimot ikke særlig godt egnet, til det er den nemlig for treg.