HP med 3D-gjennombrudd

HP med 3D-gjennombrudd

HP kan ha løst de to hovedproblemene knyttet til 3D-utskrifter.

I juni vil HP avduke sine planer for satsing på 3D-utskriftsteknologi.

Det var toppsjefen i selskapet, Meg Whitman, som kom med denne kunngjøringen på et møte med aksjonærene.

Langsomt og dårlig

De to største problemene som utviklerne av 3D-skrivere sliter med i dag, er at 3D-skrivingen går veldig sakte og at kvaliteten på materialet som brukes til utskriftene, ikke er god nok.

– Vi tror vi har løst begge disse problemene, og vi kommer med en større teknologi-kunngjøring i juni der vi viser hvordan vi har tilnærmet oss disse problemstillingene, sa HP-sjefen på aksjonærmøtet.

Det er ikke sikkert at Meg Whitman hadde planlagt å komme med denne kunngjøringen nå. Men på aksjonærmøtet var det noen som uttrykte frykt for at HP kunne bli liggende etter konkurrentene i kampen om posisjonen på skrivermarkedet, som utgjør en betydelig del av HPs business.

En aksjonær spurte om HP virkelig var interessert i vekst og tilføyde: – Hvorfor har dere ingen 3D-skrivere tilgjengelig ennå?

HP-sjefen svarte på spørsmålet med å lekke nyheten om at HP vil informere nærmere om sin satsing på 3D-utskrifter i juni.

Dette betyr imidlertid ikke at HP vil lansere konkrete 3D-produkter på det tidspunktet. IDGs nyhetstjeneste understreker at Whitman og hennes medarbeidere trolig bare vil vise hva HP arbeider med på dette feltet og i hvilken retning utviklingen går.

Forretningsmarkedet først

Ifølge Meg Whitman vil HP satse mest på forretningsmarkedet i første omgang. HP tror det er etterspørsel etter utskriftsløsninger der man kan skrive ut både prototyper og ferdige produkter.

I forbrukermarkedet tror HP at folks første møte med 3D-utskrifter vil være i form av 3D-utskriftstjenester fra servicetilbydere som vil motta filer fra kundene og sende tilbake ferdige 3D-utskrifter.

Flere firmaer er allerede leveringsdyktige på 3D-skrivere, blant dem 3D Systems og Stratasys.

Ifølge analysefirmaet IDC er 3D-utskriftsteknologien ikke lenger bare for hobbybrukere og dem som på liv og død vil ta i bruk ny teknologi tidligst mulig. Prognosene fra IDC sier at antall 3D-skrivere som vil bli solgt i 2014, vil ligge 67 prosent høyere enn salget i fjor.

Skeptisk til smarttelefoner

På aksjonærmøtet kom også HPs forhold til mobil- og nettbrett-markedet opp. HP har nylig lansert sin første «phablet» – en blanding av mobil og nettbrett – i India, men sitter fortsatt på gjerdet når det gjelder smarttelefonmarkedet.

– Vi ønsker ikke å sette i gang et smarttelefon-initiativ som vi taper én milliard dollar på, understrekte Meg Whitman på møtet. – Vi har gjennomført så store forbedringer av firmaets økonomi at vi må finne en måte å håndtere mobilitet på som er riktig for HP, tilføyde hun.

Les om:

Print