Julebord tar knekken på kopimaskiner

Julebord tar knekken på kopimaskiner

Julebordtiden setter kopi- og multifunksjonsmaskiner i fare. Årsak: kroppskopiering.

Bedrifter som arrangerer julebord på jobben i stedet for på restaurant, risikerer å få kopi- og multifunksjonsmaskiner skadet eller ødelagt.

Dette skjer når lystige medarbeidere utpå kvelden vil kopiere hender, føtter og ansiktet - eller edlere deler.

Det er skriver- og kopimaskinleverandøren Xerox som melder dette.

I en pressemelding fra Xerox siteres servicesjefen hos selskapets samarbeidspartner NorDoc Services på at nordmenn «finner på snåle ting med kontorets kopimaskiner».

Selskapet gjør service på Xerox-maskiner i forkjellige bedrifter, og det hender de blir kontaktet etter julebord. I år kommer det kanskje flere henvendelser enn før, siden dårlige tider gjør at mange bedrifter velger å ha julebord på kontoret fremfor «wining and dining» ute på byen, skriver Xerox.

Edlere deler

- Det klassiske stuntet er å kopiere seg selv. Alt som går an å kopiere er spennende; hender, føtter, ansikt og edlere deler, forteller servicesjef Øyvind Danielsen hos NorDoc Services.

- Det kan skape fettflekker på glassplaten, slik at det også blir fettflekker på kopiene. Dette kan vaskes bort, men bruk riktig vaskemiddel. Verre er det hvis man setter seg på maskinen, slik at platen sprekker og optikken ødelegges. Det kan bli en kostbar affære, sier han.

– Hold deg lengst mulig unna kontorutstyret, er Danielsens råd til julebordsglade nordmenn.

Julekort på jobben

En litt mindre skremmende trend nå før jul er at mange bedrifter lager julekort på egne skrivere. Danielsen betegner det som gøy og kostnadseffektivt, men advarer samtidig om at å skrive ut julekort som er mindre enn A4-størrelse kan slite på fuseren hvis man bruker laserskriver til å gjøre jobben. Dette kan resultere i sørgerenner på arket.

- Skal du skrive ut «tykke» julekort i større opplag, bør du tenke på å ha en ekstra fuser tilgjengelig, er rådet fra servicesjefen.

Les om:

Print