100 millioner til EDB Ergogroup

100 millioner til EDB Ergogroup

Utvider avtale med Fana Sparebank, med mål om å bli Nordens finanskonger.

130 år gamle Fana Sparebank i Bergen fornyer og utvider sin avtale med EDB Ergogroup.

De neste fem årene skal selskapet levere it for over 100 millioner kroner til banken.

"Dekker behovene"

- Dette er en viktig avtale for EDB Ergogroup, sier finansdirektør Wiljar Nesse i EDB Ergogroup i en pressemelding.

- Det er en bekreftelse på at våre løsninger er konkurransedyktige og dekker behovene til selvstendige banker, så vel som allianser. Vi er svært glade for å kunne videreføre det lange og gode samarbeidet vi har hatt med Fana Sparebank.

Avtalen omfatter løsninger og drift av bankens elektroniske tjenester, og skal sørge for at kundene får mer selvbetjening, for eksempel gjennom applikasjoner til Iphone og Android og økt bruk av Bankid.

Vil bli ledende

Denne uken ble det også kjent at EDB Ergogroup tar over ansvaret for de 2.800 bankautomatene til Bankarnas Automatbolag AB (BAB) i Sverige. Avtalen varer i syv år, og har en ukjent millionverdi.

- Denne avtalen skaper et solid fundament for lønnsom vekst innenfor bank- og finanssektoren, sier konsernsjef Terje Mjøs i EDB Ergogroup i en pressemelding.

Ifølge finansdirektør Nesse har selskapet ambisjoner om å bli den ledende tjenesteleverandøren til banker og finansinstitusjoner i Norden.

Stor bankvekst

EDB Ergogroup opplevde en vekst innen bank og finans på ti prosent i tredje kvartal i fjor sammenliknet med 2009.

- Dette er betydelig mer enn it-markedet ellers, som har hatt tilnærmet nullvekst eller en liten nedgang i 2010, sier kommunikasjonsdirektør Geir Remman i EDB Ergogroup til Computerworld.

Remman peker på flere store prosjekter i Sverige, som avtalen med BAB. Dessuten ser han at banker investerer stadig mer i løsninger for nettbaserte banktjenester og effektiv saksbehandling internt.

- Dessuten har det kommet økte myndighetskrav etter finanskrisen, med for eksempel krav om anti-hvitvask-systemer, forteller Remman.

Sikkerhet