AVG 8.5 klar for nedlasting

AVG 8.5 klar for nedlasting

AVG har sluppet versjon 8.5 av både betal- og gratisversjonen av sitt antivirusprogram.

Sikkerhetsselskapet AVG er klare med neste versjon av sitt antivirusprogram, og som vanlig kommer det både i en omfattende betalversjon, i tillegg til en gratisversjon med færre funksjoner.

En av nyhetene i AVG ISS 8.5 og AVG Free 8.5 er at alle brukerne av programmet nå får tilgang til selskapets Active Search og Active Surf-teknologier. Til britiske PC Advisor sier AVG at disse to teknologiene vil gjøre surfing tryggere, ved at programmet henter informasjon om ondsinnede nettsider fra en til en hver tid oppdatert liste over slike nettsteder. Det blir også støtte for filtrering av innkommende trafikk.

AVG har også implementert beskyttelse basert på bruksmønsteret til virusprogrammets 80 millioner brukere, i kombinasjon med teknologi kjøpt fra Sana Security. Denne funksjonen kalles AVG Identity Protection og beskrives som oppførselsbasert beskyttelse, og vil komme som et ekstra beskyttelseslag i tillegg til selskapets store database med oversikt over ondsinnede nettsider og skadelig programvare.

Ifølge AVG, vil Identity Protection analysere bruksmønster for å hindre at uvedkommende får tilgang til passord, innloggingsinformasjon til banktjenester, kredittkortnumre og den slags. Så fort Identity Protection oppdager mistenkelig oppførsel vil programmet stenge ned prosessen. Ifølge AVG kan Identity Protection brukes parallelt med konkurrerende løsninger.

En annen viktig nyhet er at AVG vil benytte seg av data innhentet fra bruksmønstre for å redusere tilfellene av nettsider og tjeneste som feilaktig blir stemplet som suspekte eller ondsinnede.

Nyheten Identity Protection vil kun være tilgjengelig for betalende brukere, og blir dermed ikke å finne i AVG Free 8.5. Det er imidlertid mulig for brukerne av gratisversjonen å betale 19 dollar for å få lagt til denne tjenesten. AVG sier til PC Advisor at de vil fortsette å ha sterk fokus på å utvikle gratisversjoner av sine sikkerhetsprogrammer, og at introduksjonen av AVG Identity Protection ikke vil endre denne strategien.

AVG Free 8.5 kan lastes ned her.

Les om:

Sikkerhet