INVESTERING: Det legges ned mange penger for utbygging av fibernett, og det er økning av både privat- og bedriftskunder. Foto: Istock

SÅ MYE HADDE JEG..: En av folkene bak Bitcoin tror hele den digitale valutaen vil kollapse.

- Bitcoin nær en teknisk kollaps

En av utviklerne bak nettvalutaen Bitcoin forlater virksomheten og kaller den digitale valutaen for et mislykket prosjekt.

Det som begynte med små uenigheter mellom folkene bak bitcoin, se nå ut til å bli en åpen konflikt. Nylig forlot også en av toppfolkene bak nettvalutaen, skriver amerikanske PC World.

Det er Mike Hearn som nå forlater valutaen og selger alle sine bitcoin.

Hele prosjektet ser nå ut til å mislykkes og nettverket kan stå overfor en teknisk kollaps, mener Hearn og han påpeker at systemet, som står utenfor etablerte institusjoner, kontrolleres i dag bare av noen få personer.

Mike Hearn ser ikke lenger at bitcoin skal være et bedre alternativ enn eksisterende finansielle systemer.

Flere kontroverser

Det er ikke første gangen Mike Hearn kommer på kant med resten av folkene bak Bitcoin. Han har spilt en sentral rolle i den siste tidens kontroverser, skriver Computersweden.

I fjor sommer laget han og sjefsforsker Gavin Andresen i Bitcoin stiftelsen, en egen versjon av valutaen kalt Bitcoin XT. Med dette ønsket de to å lage en valuta som var mer kommersielt tilgjengelig gjennom raskere transaksjoner.

Den gangen mente Hearn at en mindre gruppe lyktes å hindre utviklingen ut fra rene egosistiske hensyn. Resultatet ble at XT-versjonen ble utestengt fra lommebok-tjenesten Coinbase. 

Les om:

Sikkerhet