De frivilliges Nødnett-terminaler

Frivillige nødorganisasjoner kommer til å bruke Sepura og Motorola-håndsett i nødnettet.

Publisert Sist oppdatert

Litt av formålet med det nye nødnettet har vært at også frivillige nødorganisasjoner skal kunne ta i bruk teknologien, blant annet for å enklere kunne samhandle på tvers og med blålysetatene.

Nå er dette et skritt videre, etter at resultatene av radio-anskaffelser for Frivllige Organisasjoners Redningsfaglige Forum (FORF) nå er klare.

– Dette er et viktig skritt på veien for å få de frivillige inn som brukere av Nødnett. De frivillige organisasjonene får nå flere terminaler slik at brukere kan anvende disse i områder der Nødnett er ferdig utbygd. Etter hvert kan radioterminalene tas i bruk i stadig nye deler av landet, sier markedsdirektør Jostein Hesthammar i Direktoratet for nødkommunikasjon i en melding.

Mye Motorola

Terminalkategori A, "lett håndholdt" vant VHF Communication og deres tilbud med modellen STP9000 fra Sepura.

Motorola Solutions i egen skikkelse vant anskaffelsen for terminalkategori B, robust håndholdt, med sin MTP3250. Det er for øvrig også Motrola Soluions som leverer radioer til blålysetatene og som leverer selve Tetra-nettet som sådan her til lands.

Kategori C, "installerte radioterminaler til bil, skrivebord, båt mv.", vant kontraktøren TC Connect med sitt tilbud av Motorola MTM5400.

Det er snakk om rammeavtaler.

Visse begrensninger

Anskaffelsen i denne runden gjelder i hele landet for organisasjonene Norske Alpine Redningsgrupper, Norsk Aeroklubbs flytjeneste, Rovernes Beredskapsgruppe og Norsk Radio Relæ Liga.

For de øvrige organisasjonene i FORF gjelder leveransen i utgangspunktet fase 0, 1 og 2 i Nødnett-prosjektet.

Les også:

  • Slik blir det data i nødnettet
  • Prioriterer driften av nødnettet
  • Vil ha 700-båndet til nødnettet
  • Motorola Solutions korrupsjons-granskes