VIRUSMANDAG: Mandager er den verste dagen i uken hva gjelder it-sikkerhet.

VIRUSMANDAG: Mandager er den verste dagen i uken hva gjelder it-sikkerhet.

Derfor liker ikke it-sjefen mandager

Mandager er en hektisk dag for de som skal rydde opp i nettverket. Denne dagen skjer det dobbelt så mange it-angrep i forhold til andre arbeidsdager.

Når vi tar helg, tar også virusangrepene helg. Faktisk er det bare seks prosent av it-angrepene i bedriftsnettene som skjer da. Mandager er imidlertid dagen hvor det virkelig skjer, da kommer nemlig 29 prosent av angrepene, skriver Computersweden

Nettstedet viser til en undersøkelse utført av sikkerhetsselskapet NTT Com Security.

Ikke overraskende er det brukerne som har skylden. For når de tar med sitt bærbare utstyr hjem i helgen, brukes det i et mindre beskyttet miljø som øker risikoen for å dra på seg skadelig programvare. Når så de ansatte kobler seg på virksomhetens nettverk på mandagen, så sprer ulumskhetene seg.

Sløve brukere

Dette er noe de fleste it-sjefen tydligvis kjenner seg igjen i. 62 prosent av it-sjefene svarer i undersøkelsen at de ser på sløvhet og slurv blant brukerne som en betydelige sikkerhetsrisiko. 48 prosent svarer det samme om brukere som er mobile og har mange enheter koblet opp utenfor virksomheten.

Ifølge Computersweden gir NTT Com Security flere tips om hvordan man skal få bukt med problemet. To av dem handler om å holde orden på medarbeiderne og informere jevnlig om reglene for it-sikkerhet - og samtidig unngå å gi dem administrasjonsrettigheter til enhetene.

Videre anbefales det å sørge for at de bærbare må kobles til VPN når de er på farten, oppdatere antivirus og sørge for at sikkerhetsoppdateringene gjøres når de skal.

 

Les om:

Sikkerhet