Ekshacker sliter med hackere

Ekshacker sliter med hackere

Tidligere «kjendishacker» Kevin Mitnick har blitt et favorittmål hos hackere.

Kevin Mitnick, hackeren som ble sikkerhetskonsulent, har blitt et så høyprofilert hackermål at webhotellet hans fortalte ham at han ikke kan ha nettsider der lenger.

- De sparket meg ut, sier han til Computerworlds nyhetstjeneste, men legger til at han ikke bærer nag til hans webhotell gjennom fem år, hostedhere.net.

Etter en haug innbrudd rettet mot ekshackeren, fant leverandøren ut at det ikke er økonomisk forsvarlig å ha Mitnick boende på webhotellet.

- De bestemte seg for at det ikke var kostnadseffektivt nok å ha meg der. Jeg er et mål, stort sett for de som vil leke «kongen på haugen» ved å hacke andre, kjente, notoriske hackere.

Har fått «asyl»

Under hacker/sikkerhetsekspertkonferansen Black Hat forrige uke, ble det kjent at både Mitnick og anre konferansedeltakere selv har fått sine nettsteder hacket.

Men Mitnick er ikke lenger husløs på nettet. Selskapet Firehost har tilbudt ham asyl og vil være vert for enkle annonseringstjenester for Mitnicks selskap Mitnick Security Consulting.

Direktøren i Firehost, Chris Drake, hevder sikkerheten i selskapet er på stell, og er sikker på at det går bra å ha Mitnick boende. Blant annet argumenterer han med at det er god sikring mot sql-injeksjoner og DDOS-angrep.

God pr

Siden til Mitnick har nå ligget hos Firehost i et fåtalls uker.

- Det er tydelig at Mitnicks side får 20 ganger mer angrepstrafikk hver dag enn andre, sier Drake, men legger til at Mitnicks brosjyre-aktige nettside er vanskeligere å knekke enn større portal-aktige nettsider.

Å ha Mitnick hos seg er tydeligvis god pr for selskapet, kjendisekshackeren betaler kroner null for selskapets tjenester.

Når det gjelder epost-tjenester, sier Mitnick selv at han er fornøyd med Gmail.

Mitnick ble anerkjent hacker på 80-tallet. Hans første dom var i 1981, og på listen over tidligere mål står blant annet Pentagon og FBI.

Les om:

Sikkerhet