Fingeravtrykk-lesing i mange nye apper

Fingeravtrykk-lesing i mange nye apper

Snart kan du betale PayPal med fingeren og skanne kredittkortet med kameraet.

Det var en god del fine detaljer som ble borte blant de mange høydepunktene i lanseringen av iPhone- og iPad-operativsystemet iOS 8.

Som for eksempel den utvidede støtten for betalingsløsninger for iOS-enheter.

Med iPhone 5s introduserte Apple en biometrisk sensor i hjem-knappen, Touch ID, slik at man nå kan benytte fingeren til å låse opp telefonen, samt betale på AppStore eller iTunes.

Flere får fingeravtrykkleser

All sannsynlighet tilsier at denne sensoren vil finnes i langt flere iOS-modeller til høsten, når 2014-modellene av iPhone og iPad lanseres. Da kan det komme godt med at Apple faktisk har tenkt å la tredjeparts-utviklere få tilgang til Touch ID-API-ene.

Det betyr at app-utviklere, som PayPal, kan benytte seg av biometrisensoren som verifikasjon. Apple vil fremdeles kontrollere selve enheten, inkludert kryptering - og selve fingeravtrykket forlater aldri telefonen uansett.

Med andre ord kan det bli slutt på å måtte huske obskure passord som en kombinasjon av tall og bokstaver, til fordel for å bruke fingeravtrykket.

Nå skal det jo bli slutt på BankID over Java uansett, men mon tro om også de norske nettbankene vil åpne for biometri som identitetsbekreftelse?

OCR-kamera

I tillegg til å la andre utviklere bruke TouchID har Apple også lagt inn OCR-mulighet i kameraet for de nettsidene som fremdeles benytter seg av kredittkort som betalingsmiddel.

I praksis vil det tilsi at man i stedet for å måtte taste inn de 16 sifrene i kortnummeret i tillegg til navn og utløpsdato, simpelthen kan holde kortet opp mot kameraet i telefonen - og så vil informasjonen fylles inn automatisk.

Kanskje Apple like gjerne skulle åpne egen bank? iBank?

Via BusinessInsider og AppleInsider

Les om:

Sikkerhet