Google fikser Microsoft-tabbe

Google fikser Microsoft-tabbe

Microsoft tabbet seg ut ved å liste Chrome som skadevare. Men nå har Google ryddet opp.

Google har i helgen sluppet en oppdatering til Chrome som skal hjelpe brukere som fikk problemer med den populære nettleseren etter at Microsoft feilaktig hadde merket den som skadevare.

Les mer:

Merket Chrome som skadevare

Raskt levert av Microsoft, Google

Nye versjoner er i følge Computerworld USA ute for både stabil- og betaversjoner. Oppdateringen kom på lørdag, umiddelbart etter fredagens tabbe-oppdatering fra Microsoft som markerte filen "chrome.exe" som en trojaner, og slettet filen fra flere pc-er.

Det hører med til historien at Microsoft var raskt ute med å rette feilen, men at mange brukere hadde problemer med å reinstallere Chrome etter tabben.

I tillegg opplevde flere brukere som klarte å reinstallere Chrome at alle bokmerkene hadde forsvunnet.

Google la ut en post på bloggen sin sent på fredagskvelden med manuelle rutiner for å løse problemene.

Lørdagens programoppdatering hadde som hensikt å bidra i denne prosessen, opplyser en talskvinne for Google til Computerworld.

- Teamet rullet ut nok en oppdatering av stabil- og betaversjoner av Chrome for å forsikre at brukere som kan ha fått sin chrome.exe slettet av den defekte oppdateringen til Microsoft antivirus fikk en oppdatert versjon, forteller talskvinnen.

Unødvendig med manuelle steg

Selskapet opplyser også om at manuelle steg som er beskrevet i bloggposten fra fredag kveld er overflødig etter denne oppdateringen.

- Vi rullet ut nye builds og antok at brukeres MSE-verktøy var oppdatert. Brukere fikk en ny eksekverbar fil, og nettleseren deres ble gjenopprettet, sier Googles talskvinne.

Ifølge en tidlig analyse fra Microsoft på fredag var det omtrent 3,000 Chrome-brukere som hadde blitt påvirket av tabben.

Microsoft beklaget det som hadde skjedd, og sendte raskt ut en ny oppdatering av antivirusdefinisjonene.

Men Google måtte altså inn for å hjelpe Chrome-brukerne.

Sikkerhet