Hackere betaler 2,50 kroner for en kapret Mac

Hackere betaler 2,50 kroner for en kapret Mac

Russiske cyberkriminelle betaler hackere for å angripe Mac-maskiner.

Ifølge en sikkerhetsforsker har et nettverk bestående av russiske spammere og cyberkriminelle betalt hackere 0,43 dollar (cirka 2,50 kroner) for hver Mac som hackerne kan infisere med skadelig kode.

Det var under sikkerhetskonferansen Virus Bulletin 2009 som ble avholdt i Geneve i forrige uke at Dmitry Samosseiko hos sikkerhetsfirmaet Sophos presenterte sin rapport. Sikkerhetsforskeren har undersøkt det russiske nettverket «Partnerka», som ifølge mange kilder på nettet består av cyberkriminelle og spammere som tjener hundretusenvis av dollar på søppelpost og spredning av skadelig kode.

Infiserer Mac-en via et falskt videoprogram

Sikkerhetsforskeren kaller den delen av Partnerka som lager og promoterer falsk Mac-programvare for «codec-partnerka». I rapporten oppgir han at et verktøyene som hackerne har brukt er et falskt videoavspillingsprogram som inneholder en trojaner.

Samosseiko og flere andre i Sophos mener er rapporten et endelig bevis på at Mac-brukere er i større grad utsatt for sikkerhetstrusler på internett.

- Det økende beviset på at økonomisk-motiverte kriminelle ser på Apple-maskiner, i tillegg til Windows, som et marked for sin virksomhet, er ikke gode nyheter - særlig ettersom så mange Mac-brukere for øyeblikket ikke har noen beskyttelse på plass i det hele tatt, sier Graham Cluley i Sophos, i et blogginnlegg.

Du kan lese hele rapporten til Samosseiko i en pdf-fil her.

Les om:

Sikkerhet