Kjendis-konto hacket

Kjendis-konto hacket

MobileMe-kontoen til kjent skuespillerinne hacket.

Den meksikanske skuespillerinnen Salma Hayek har fått sin MobileMe-konto hacket, ifølge sikkerhetsfirmaet Trend Micro.

LES OGSÅ: Mac-hacker: - Mac tryggere enn Windows

Hayek er kjent blant annet som produsent for den amerikanske tv-serien Ugly Betty.

Hacket MobileMe

MobileMe er navnet på Apples internett-baserte tjeneste for e-post og for synkronisering av data på Mac, Windows-pc, iPhone og iPod touch.

Inntrengningen på Salma Hayeks MobileMe-konto viser hvor lett det er å kapre en annen persons konto, advarer Trend Micro.

LES OGSÅ: Slik holder du deg anonym på internett

Skjermbildet som angivelig beviser den urettmessige tilgangen til Salma Hayeks MobileMe-konto, er et Mac-skjermbilde, men det er uklart om dette betyr at Hayek har benyttet Mac eller Windows-pc i forbindelse med sitt MobileMe-abonnement. Løsningen kjører både på Mac og på Windows-pc-er.

Den som har hacket Hayeks MobileMe-konto, har lagt ut informasjon på det kjente nettstedet 4chan.org med angivelige beviser på hva som er skjedd. Her finner man blant annet informasjon om hvordan man gjenoppretter skuespillerinnens passord, ifølge Trend Micro.

Kult å stjele identitet

En fersk europeisk undersøkelse fra Trend Micro viser forøvrig at én av 10 tenåringer synes det er kult eller morsomt å late som om de er en annen på internett. Én av sju i alderen 12-13 år innrømmer at de har brukt identiteten til andre på internett.

LES OGSÅ: 21 svartelistede iPhone-programmer

Videre fremgår det av undersøkelsen at fire av 10 tenåringer har hacket seg inn på en annen persons profil på nettet for å lese e-post eller har logget seg på en annens profil på et sosialt nettsted.

Gutter bedriver slik nettvirksomhet i dobbelt så stort omfang som jenter, ifølge undersøkelsen fra Trend Micro, som advarer folk mot å legge ut for mye personlig informasjon på internett.

Les om:

Sikkerhet