- Russiske hackere har stjålet 1,2 milliarder passord.

- Russiske hackere har stjålet 1,2 milliarder passord.

Den amerikanske sikkerhetsselskapet Hold Security sier de har funnet en gigantisk database som inneholder 1,2 milliarder passord, samt e-postadresser.

Databasen som er antatt å være den største samlingen noensinne av passord, inneholder også en halv milliard e-postadresser.

Ifølge Hold Security kommer informasjonen fra totalt 420.000 hackede nettsteder verden over.

- Tidligere ble vi lamslåtte av når 10.000 passord ble stjålet. Nå er vi i en tid hvor informasjon blir stjålet i en massiv skala, sier Alex Holden fra Hold Security til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

På grunn av konfidensialitetsavtaler kan Hold Security ikke oppgi hvilke nettsteder informasjon er stjålet fra, men rapporten som dekker alt fra større og kjente nettsteder til mindre aktører.

New York Times, som først rapporterte om saken, leide inn en sikkerhetsekspert som bekreftet at informasjonen er korrekt.

Gigantlekkasje

For å illustrerer betydningen av det Hold Security har oppdaget, kan den mye omtalt Target-skandalen nevnes. I vinter ble det kjent at Target hadde vært under angrep, noe som resulterte i 40 millioner kredittkortnumre lekket sammen med 70 millioner personopplysninger.

- Gruppen bak databasen har ikke gjort noe nytt eller nyskapende, de har bare gjort det på en større skala, sier Alex Holden.

Hold Security sin analyse indikerer at gruppen befinner seg et sted i Russland, og består av i overkant av ti personer i 20-årene. Gruppens aktiviteter ble utvidet tidligere i år da de slo seg sammen med en annen organisasjon.

Ifølge Hold Security vil selskapet skape et verktøy på sin hjemmeside, som gjør at Internett-brukere kan sjekke om deres informasjon er i databasen. Det er ikke klart når verktøyet vil være tilgjengelig. Mer informasjon finner du på Hold Security nettside.

Kilde: IDG News Service

Les om: