Slik finner du Android-enheten

Slik finner du Android-enheten

ADM lokaliserer og gir mulighet for fjernsletting.

Gjennom Apples iCloud-tjeneste er det lett å spore opp en iPhone eller iPad hvis du har mistet den eller den har blitt stjålet. Videre er det blant annet mulighet for å slette data fra enheten.

Lignende funksjonaliteten finnes også med Android. Riktignok har aktører som Samsung hatt en egen tjeneste som dette og man har hatt tredjepartsløsninger som for eksempel Cerberus og Lookout, men Google har også integrert funksjonalitet for dette gjennom Android Device Manager.

LES OGSÅ:

– iPhone 5s dobbelt så rask

Gjennom app-en "Google innstillinger" på telefonen - som ikke er det samme som innstillinger for telefonen - finner man valget Android Device Manager. Her kan man aktivere valget for å finne enheten via Android Device Manager-nettsiden, samt aktivere valgene for å låse enheten og slette innhold.

Web-tjenesten er tilgjengelig på www.google.com/android/devicemanager . Her kan man kommandere telefonen til å gi lyd fra seg (selv om volumet er avslått), man kan låse den eller velge å fjernslette den. Man får også se posisjonen på kartet. Med gps aktivert på telefonen vil stedsangivelsen være mer nøyaktig.

LES OGSÅ:

TEST: Huawei Ascend P6 - Syltynn, rimelig og nesten topptelefon

Sikkerhet