UTVIDER: Green Mountain har kjøpt nabotomta på Rjukan for videre utvidelser. Det er tomta til venstre på denne illustrasjonen, som gir selskapet 65 prosent større tumleplass. (Illustrasjon: Green Mountain)

UTVIDER: Green Mountain har kjøpt nabotomta på Rjukan for videre utvidelser. Det er tomta til venstre på denne illustrasjonen, som gir selskapet 65 prosent større tumleplass. (Illustrasjon: Green Mountain)

Green Mountain utvider på Rjukan

Har kjøpt nabotomta til det eksisterende datasenteret på Rjukan. Dette gir en arealøkning på 65 prosent, opplyser selskapet.

Green Mountain har sett stor vekst gjennom 2018, og nå opplyser selskapet at de har kjøpt nabotomta til datasenteret på Rjukan for videre vekst. Tomta er på 13.000 kvadratmeter, og dette representerer en arealutvidelse på 65 prosent.

Framtidig vekst

Utvidelsesmulighetene er en viktig egenskap ved et datasenter, slik at kundene vet at det er vokseplass i framtiden uten å måtte bytte datasenterleverandør, før de tar beslutningen om å flytte inn.

«Evnen til å sikre framtidige vekstmuligheter er ett av de viktigste beslutningskriteriene for noen av våre kunder, og med dette kjøpet av Svaddevegen 157 kan vi fortsette å bygge ut vår tilstedeværelse i Rjukan, og demonstrere vår fortsatte vilje til investeringer i regionen. Vi betrakter Rjukan som vårt hovedsenter for våre sky- og HPC-kunder, og som en katastrofeoppretting/datasenter nummer to for våre nasjonale og internasjonale storkunder», sier administrerende direktør i Green Mountain, Tor Gyland, i en pressemelding.

Den nye tomta vil kunne ha plass til omlag åtte nye moduler som vil kunne gi 15 til 20 MW uttak for kundene, skriver Svein Atle Hagaseth, salgssjef i Green Mountain, i en e-post til Computerworld.

«Vi ser ytterligere vekstmuligheter i regionen, og studerer allerede videre ekspansjonsmuligheter i og omkring Rjukan – i tillegg til potensielt andre lokasjoner i Norge. Vi fortsetter å bygge for framtidig vekst, og siden 80 prosent av våre kunder er internasjonale, ønsker vi å sikre at kundene ser på Green Mountain som både en rask vei til markedet og en langsiktig mulighet hvor de kan vokse», avslutter Gyland i pressemeldingen.

siste nyheter