PÅKJØRT: En selvgående Lexus styrt av Apple-teknologi ble nylig påkjørt bakfra på en motorvei i California. (Illustrasjonsfoto: Pressefoto fra Lexus)

PÅKJØRT: En selvgående Lexus styrt av Apple-teknologi ble nylig påkjørt bakfra på en motorvei i California. (Illustrasjonsfoto: Pressefoto fra Lexus)

Selvkjørende Apple-bil påkjørt

Nå er Apple innlemmet i den celebre klubben av firmaer involvert i utviklingen av selvkjørende biler som er blitt innblandet i en kollisjon.

Ulykken skjedde ute på landeveien i delstaten California. Ingen personer ble skadet i uhellet, som fant sted i svært lav hastighet, og skadene på de to involverte bilene var beskjedne, ifølge nettstedet Digital Trends.

Digital Trends referer til en rapport fra delstatens utgave av Statens Vegvesen – California Department of Motor Vehicles – der det fremgår at Apple-bilen ikke var skyld i ulykken.

Hendelsen skal ha funnet sted på ettermiddagen 24. august, men er altså blitt omtalt først nå. Ulykkesbilen var en modifisert utgave av Lexus RX450h, som var i Apples besittelse som ledd i selskapets utvikling av selvkjørende biler.

Påkjørt av elbil

Kollisjonen skjedde da Apples bil forsøkte å kjøre ut på en motorvei og komme seg inn i køen via glidelåsprinsippet. Farten var lav, snaut et par kilometer i timen, da bilen ble påkjørt bakfra av en elbil av merket Nissan Leaf, som kom kjørende i motorveikøen med en hastighet på snaut 25 km/t.

Ifølge Digital Trends var dette nok en ulykke der en selvkjørende bil ble påkjørt bakfra av en bil med en person bak rattet. En programvareekspert fra Carnegie Mellon har uttalt til forbrukertidsskriftet Consumer Report at noe av årsaken til at disse ulykken oppstår, er at selvkjørende biler ikke er særlig flinke til å imitere atferden til menneskelige sjåfører.

Eksperten mener at mange er overoptimistisk når det gjelder utviklingen av selvkjørende biler og at teknologien fortsatt er ganske umoden.

siste nyheter