IDYLLEN SPREKKER: Satya Nadella og Marc Benioff i 2014, da Microsoft og Salesforce inngikk et partnerskap. Etter Linkedin-oppkjøpet har forholdet kjølnet betraktelig. (Foto: Microsoft)

IDYLLEN SPREKKER: Satya Nadella og Marc Benioff i 2014, da Microsoft og Salesforce inngikk et partnerskap. Etter Linkedin-oppkjøpet har forholdet kjølnet betraktelig. (Foto: Microsoft)

Appellerer til EU

Salesforce forsøker å stanse Microsofts Linkedin-oppkjøp.

Microsoft vakte berettiget oppsikt tidligere i år, da selskapet bladde opp 26,2 milliarder dollar for Linkedin. Dette var Microsofts klart største oppkjøp noen gang. Microsoft var i en budkrig med Salesforce over Linkedin, og nå appellerer Salesforce til EU om å blokkere oppkjøpet, melder IDG News Service.

Konkurransehemmende

Salesforces toppjurist Burke Norton prøver å overbevise EUs konkurransemyndigheter om at Microsofts kontroll over Linkedins data etter overtakelsen vil virke konkurransehemmende.

I januar sa EUs sjef for konkurranseovervåkning, Margarethe Vestager, at de ville studere nøye om et selskaps bruk av data er hemmende for konkurransen. Salesforces klagemål nå virker å være direkte innrettet etter den uttalelsen.

— Microsofts forslåtte oppkjøp av Linkedin truer framtiden for innovasjon og konkurranse, sa Norton i en pressemelding denne uka.

— Ved å skaffe seg eierskap til Linkedins unike databaser med over 450 millioner yrkesaktive i mer enn 200 land, vil Microsoft kunne nekte konkurrenter tilgang til dataene, og gjennom det skaffe seg et konkurransemessig fortrinn, la han til.

Forvitring

Striden er en del av noe som ser ut som en i alle fall delvis oppløsning av forholdet mellom Microsoft og Salesforce. Begge selskapene overbød hverandre for Linkedin tidligere i år, der Microsoft til slutt vant. Etter det har toppsjefen i Salesforce, Marc Benioff kommet med flere stikk om avtalen til Microsoft.

Microsoft direktør Brad Smith la heller ikke fingrene i mellom da han gav Salesforce et tilsvar, der han pekte på selskapets dominans i CRM-markedet.

— Avtalen har allerede blitt godkjent i USA, Canada og Brasil. Vi er helhjertet dedikert til å fortsette å jobbe med å tilby priskonkurranse i CRM-markedet. Der er Salesforce den dominante aktøren, som i dag tar høyere priser av kundene, sa han.

Selv om ikke EU blokkerer Microsofts oppkjøp av Linkedin, så kan myndighetene der velge å se nærmere på avtalen. Den ville trekke ut prosessen med å sluttføre avtalen, mest sannsynlig med flere måneder. Microsoft og Linkedin forventer at avslutningen skal komme før året er omme.

Partnere?

Dette er bare ett tilfelle i en stadig lengre serie av disharmoni mellom Microsoft og Salesforce. Til tross for et Microsoft-partnerskap, har Salesforce nylig kunngjort at selskapet skal kjøre mer av prosessene sine på Amazons skytjenester. Etter det fikk Microsoft Hewlett Packard Enterprise til å flytte seg fra Salesforce til Dynamics 365.

Det er lenge siden 2014 nå, den gang Microsoft og Salesforce inngikk et historisk partnerskap.

Sosiale Medier