- Facebook og Skype blir partnere

- Facebook og Skype blir partnere

Snart skal du kunne videochatte med Facebook-vennene dine.

Skype og Facebook er i ferd med å inngå et partnerskap, skriver Kara Swisher i Wall Street Journal-bloggen All Things Digital.

Etter det hun kjenner til skal partnerskapet blant annet omfatte muligheten til å sende tekstmelding og ringe Facebook-venner fra Skype, så vel som integrasjon av Facebook Connect. En skjermump hun har mottatt fra en ikke-navngitt kilde viser også at videochat vil bli mulig, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

560 millioner møter 500 millioner

Meldingene om avtalen kommer i overkant av en uke etter at rykter om en Facebook-telefon dukket opp. Det er Techcrunch som noterte seg at Facebook var i ferd med å bygge en mobiltelefonplattform og at nettsamfunnet jobbet med tredjepart for å bygge maskinvare. Var det altså kanskje en digital telefon de pratet om?

Skype er en gigant innenfor ip-telefoni, der samtaler via internett er gratis mens selskapet tjener penger på samtaler til analoge, fysiske telefoner. Mer enn 560 millioner brukere er registrert, forrige måned brukte 124 millioner systemet aktivt. Facebook har på sin side nylig passert 500 millioner registrerte brukere.

Begge to vil dra fordel av partnerskapet. Facebook får lagt til både stemme- og videochat, mens Skype får fordel av Facebooks liste over folks kontakter. Det er forventet at en Facebook-integrasjon vil dukke opp i Skype i versjon 5.0, som for øyeblikket er på beta-stadiet, og som skal slippes om få uker.

Potensielt Google-angrep

Men ingen av partene ønsket overfor vår nyhetstjeneste å kommentere det påståtte partnerskapet. Like fullt liker Dan Olds, analytiker i Gabriel Consulting Group, tanken.

- Facebook handler om kommunikasjon med venner, men havner bak andre tjenester som fra Google og Yahoo, n år det kommer til ting som lyd- og videochat. Skype er en moden og fullfunksjonell tjeneste som kan gi Facebook mer funksjonalitet enn deres konkurrenter, sier han.

Grepet, om det skulle vise seg å stemme, blir som et angrep på Google å regne. Google innførte nylig ip-telefoni i Gmail i USA og har i en god stund hatt mulighet for videochat. Om denne avtalen er en realitet, vil det øke konkurransen mot Google, både fra Facebooks og Skypes side.

- Det ligger mye i denne avtalen for Skype. Det vil åpne opp tjenesten deres for alle 500 millioner Facebook-brukere og gi dem en enkelt måte å bli vant til bruk av datamaskiner som telefoner eller videotelefoner, sier Olds.

- Dette kan gi Skype en stor porsjon nye betalingskonti.

Sosiale Medier