Google fjerner mer unikt fra Google+

UTE AV PLUSS: Google Bilder tar over for Google+ Photo som oppdatert og oppgradert fototjeneste. Illustrasjon: Skjermdump

Google fjerner mer unikt fra Google+

Denne uka er det slutt. Fotodeling i Google+ forsvinner og tas over av Google Bilder-tjenesten.

Google vil ha mer av det lukrative bilde- og fotodelingsmarkedet, og har sluppet flere oppdaterte tjenester og apper som skal konkurrere mot gigantiske fotodelingstjenester som Facebook, Instagram, Flick og 500px.

Nå er det dags for at den ene virkelige gode fototjenesten de har, den i Google+, blir mindre fotovennlig for at Google Photos skal bli bedre. Eller Google Bilder, som er det norske navnet på tjenesten.

Revampete Google Bilder kom til i mai som tjeneste og app, og samlet noe gammalt og noe nytt. Nå erstatter den noe gammalt helt.

Overgang i front

Overgangen er enkel, det eneste brukerne trenger gjøre er å hente den nye Google bilder-app-en til mobilen fra app-butikken. Alle foto som er lastet opp til en Google-tjeneste i en eller annen form, er allerede plassert inn under Google Bilder-paraplyen.

Den nye app-en lar brukeren redigere, sikkerhetskopiere og dele foto og videosnutter. I tillegg er det lagt inn noen automatiske organiseringer av fotografier inkludert automatiske tidsforløpsvideoer etter intervallopptak («timelapsevideo»).

Endringen er endelig fra 1.august. Først er det Android-tjenesten, deretter kommer turen til Apple Ios og i nettjenesten. Google+-foto vil etterhvert slutte å fungere.

En vers til i svanesangen

Fotovising og delingsfunksjonen i Google+ er blant de få virkelig unike og gode funksjonene i Google+-nettverket. Å redusere betydningen er nok bra for Google, men blodfæns av G+ er allerede grinete i kommentarene på nettet.

Dermed er det åpnet for en ny runde spekulasjoner rundt hvor lenge Google kommer til å late som Google+ er et sosialt nettverk i konkurranse med andre, eller bare et sosialt forsøk med en stor framtid bak seg.

Sosiale Medier