Ny Onenote gratis også for Mac

Ny Onenote gratis også for Mac

Dermed er Microsoft klar for å utkonkurrere Evernote.

Mandag annonserte Microsoft at de slipper Onenote som gratis app og utviklerplattform på alle store brukerplattformer.

Apple-brukerne får dermed en ny gratis "vente-applikasjon" før en ny Office-versjon kommer til høsten. Også Windows-brukere kan glede seg over at denne «orden i kaoset»-applikasjonen blir gratis også for dem.

Ustrukturert informasjon

OneNote er applikasjonen Microsoft har for å samle det man ofte kaller ustrukturert informasjon på et sted, synkronisert mellom mange enheter. Det vil si alt mulig fra bilag til reiseregninger og møtenotater til ideer, illustrasjonsfoto, skisser og nettstedslenker. Sterke søkefunksjoner skal likevel gi mulighet for å bringe mening og fornuft ut av den digitale haugen.

OneNote har vært tilgjengelig som en applikasjon i Office-familien i en årrekke, siden Office 2003.

Den har hatt en rolle som minner om en trainee, og har fått prøve seg som litt av hvert. Vi har sett den som elev- og student-app, scrapbook-app, møtebok-app for Sharepoint, lydopptaker, huskeliste-app og som litt av hvert annet. Nå har den åpenbart blitt voksen nok til å bære en mobilsatsing for giganten.

API for alle

Applikasjonen blir tilgjengelig for alle de store plattformene, inkludert Android, men ikke Blackberry, Symbian eller andre Linux-distroer.

I alle fall ikke levert fra Microsoft. Det selskapet gjør, er å publisere et åpent applikasjonsutviklingsgresnsesnitt for alle å bruke. Dermed kan hvem som helst som vil utvikle tjenester som inkluderer en nettskysynkronisert tjeneste for digital informasjon bruke OneNote som lagrings- og tilgangstjeneste.

Microsoft bruker selv skannere fra Brother og Epson som eksempler på hva som kan være kilde for informasjon i OneNote. I tillegg ramser de opp nyhetssamlere som Feedly, mobilskannere fra JotNot (tilgjengelig på nett) og nye tjenester som Livescribe og Mod.

Nye mobilkilder for informasjon

Selve app-en OneNote har fått en ny variant av Clipper, som brukes til å samle hele nettsteder i OneNote. Det har også kommet til en eposttjeneste som gjør at alle mulige notater eller annet som går i en epost kan sendes til din egen OneNote for lagring og søking.

For den som har Windows Phone, skal en ny «Office Lens»-app gjøre det lettere å fotografere dokumenter og tavleskriblerier og lagre dem i OneNote.

Det er OneDrive, tidligere kjent som SkyDrive, som brukes som lagrings- og synkroniseringstjeneste i bakgrunnen. Dette vil si at nye brukere av OneNote har 7 gigabyte gratis lagring tilgjengelig, med alle muligheter som ligger i denne tjenesten for å øke denne kapasiteten.

Det vil fortsatt være en premium-variant av OneNote med avanserte funksjoner. Da snakker vi om integrasjon for Sharepoint, versjonering og integrasjon med Outlook (oppgaver og kalender). Premium vil være inkludert i lisensen for Office 365.

Evernote-killer?

Den nærmeste applikasjonen som gjør noe av det samme som Microsoft OneNote er Evernote. Dette selskapet og deres app har manøvrert seg inn i en sterk posisjon spesielt blant Apple-brukere, der behovet for skikkelig produktivitetsverktøy ha vært sterkest.

De har blant annet utviklet et omfattende økosystem som involverer egne papirbaserte notisbøker laget for enkel skanning til Evernote i smarttelefon. Selskapet har imidlertid vært plaget av svak integrasjon på Windows-plattformen og noen seriøse sikkerhetsblemmer.

Les om:

Sosiale Medier