Svindler nordmenn på sjekkern

Svindler nordmenn på sjekker'n

Kriminelle forsøker seg på svindel via norske sjekkesider.

Nettdating er i vinden. Det har også folk med kriminelle hensikter oppdaget. Ifølge Dagens Næringsliv registrerer stadig flere kriminelle seg, for å legge an en flørtende tone.

Når det føler de har vunnet tillit, spør de om penger til for eksempel familiemedlemmer eller flybillett, eller tilbyr betaling - gjerne ti prosent av byttet eller opptil 45.000 kroner i måneden - for at du stiller kontoen din til disposisjon for ulovlig utbytte.

- Det er beklagelig. Det er et generelt problem; alle typer datingtjenester er utsatt for forsøk på svindel, sier dalig leder i Møteplassen.no, Mikael Josander til DN, og omtaler svindlerne som svært profesjonelle.

Sletter brukere

Selskapet har et team på plass mellom klokken syv og 23 som overvåker, har innrapportering fra brukere og samarbeider med sikkerhetsselskapet Iovation for å få bukt med svindlerne. Daglig slettes rundt 50 profiler etter mistanke om svindel, rundt ti prosent av de daglig registrerte brukerne i landet.

Kysset.no ble startet i desember, og gründer Khurram Ali merker også at svindlere har fått ferten av tjenesten. Tjenesten har nådd 1000 brukere, og allerede sitter gründeren daglig og sletter fem-seks brukerprofiler.

- Nordmenn er for naive på nett, sier Ali til DN.

Mangler kritisk sans

Sukker.no peker blant annet på at de krever norskregistrert IP, har 70 spørsmål ved registrering og har filtre samt innrapportering fra brukere som mottiltak. Også Match.com kjemper hardt mot svindlere, og har ved enkelte tilfeller levert politianmeldelser.

Sosiale Medier