- Web 2.0 vil styre it-utviklingen

- Web 2.0 vil styre it-utviklingen

It-sjefer som prøver å stoppe sosiale nettverk i arbeid er dømt til å tape, mener Forrester.

Sosiale nettverk og Web 2.0-applikasjoner vil styre neste store endringsbølge i it-baserte virksomheter, spår analyseselskapet Forrester. Selskapet kaller dette "populistisk teknologi" (Technology Populism). For it-sjefer er det bare å innse at sosiale nettverk og en kontinuerlig utvikling av mobil-baserte teknologier vil være en viktig del av hverdagen.

Disse nye teknologiske trendene vil synke såpass dypt inn i en hver bedriftsstruktur, at man ikke kan la være å bruke dem, mener Forrester. Denne endringen vil utfordre den tradisjonelle it-avdelingen og velte den nåværende oppfatning av teknologi.

Kommunikajon

Det handler om at mennesker har et behov å kommunisere, forklarer analytiker Matthew Brown. Organisasjoner vil i økende grad domineres av personer som er villige å fjerne de gamle kommunikasjonsstrukturene.

- Mange ansatte har sluttet med epost og telefon, de har gått over til bruk av tekstmeldinger, direktemeldingere og mobile enheter som Iphone og Blackberry, og bruker sosiale nettverk som Facebook og Wikipedia aktivt i arbeidslivet, sier han ifølge Computerworld nyhetstjeneste.

Bredere bruk av Web 2.0 stimuleres også av billig og godt bredbånd, som gjør at det er lettere for profesjonelle å ta i bruk nettbaserte tjenester. Også brukes nettverk som Facebook og Linkedin i økende grad til salg, rekruttering, jobbsøk og test av produkter.

Sikkerhet

Ifølge Forrester har allerede 72 prosent av alle it-avdelinger tatt web 2.0-applikasjoner i bruk, selv om mange ikke er klar over det. Ifølge Brown vil Web 2.0 være en viktig del av it-avdelingen.

- Dette er mye større enn et selskap eller en program, sier han.

Forrester er for øvrig ikke bare positiv til Web 2.0 i bedriftskulturen. Tidligere har selskapet påpekt farene med sikkerhet og pålitelighet av informasjon.

Sosiale Medier