GØY: Kombinasjonen sykling og spill skal gi et avbrekk i jobbhverdagen som er morsomt og sunt.

GØY: Kombinasjonen sykling og spill skal gi et avbrekk i jobbhverdagen som er morsomt og sunt.

Spiller fra sykkelsetet

Selskapet Attensi er pilotkunde av gamingsyklene Playpulse, som både skal gi et kjapt avbrekk fra jobben og bli en pause med høy puls.

Selskapene Attensi og Playpulse har funnet hverandre i Forskningsparken i Oslo. Playpulse er medlem av Startuplab og har hatt de populære syklene i fellesområdet en periode. Av de 3000 personene som jobber i Forskningsparken har mange lånt syklene. Konseptet er at syklingen gir fart og styrke når du samtidig skal konkurrere i en klassisk spillverden på skjermen foran hver sykkel.

Det finnes mye forskning som viser at vi er mer effektive på jobb med godt arbeidsmiljø og gode avbrekk gjennom dagen. Attensi i Forskningsparken er et norsk teknologiselskap som bruker spillteknologi for bl.a. å lage motivasjons- og opplæringsløsninger for næringslivet.

De ønsker å gi sine ansatte gode arbeidsforhold og prøver ut ulike tilbud. Fra før har de gjort små sunne måltider tilgjengelig for sine ansatte ved å sette inn S:Mart, og de skal sette opp «lekerom» med Playstation og sofagrupper. Gamingsyklene fra Playpulse passer godt inn i tilbudet.

Samler verdifulle erfaringer

– Vi i Playpulse har piloter ute i treningssentre og blant barn og ungdom, noe vi har fått gode tilbakemeldinger på. Nå gleder oss til å lære mer om hvordan vårt produkt passer på en arbeidsplass, sier Erling Solheim i Playpulse.

På Playpulse-syklene kan du utfordre en kollega, logge på og tråkke inn i et landskap hvor du kjemper deg frem for å få poeng. Scoringslisten vises på skjermen umiddelbart, og trigger konkurranseinstinktet.

– De vi prater med opplever stor verdi av å kunne ta en aktiv og morsom pause i arbeidsdagen. Man kan ikke undervurdere viktigheten av fokusert arbeid og effektive pauser, sier Erling, som også er gleder seg til å installere en pilot på WeWork i Stockholm når de åpner i juni, for å teste hvordan det kan skape verdi for verdens største co-working space.

Midt i blinken

– Mange av oss som jobber i Attensi er lidenskaplig opptatt av dataspill, både på jobb og fritiden, sier administrerende direktør Anne Lise Wahl. Spillbransjen i Norge er liten og derfor er det kjempegøy å støtte andre selskaper som prøver å gjøre det samme som oss; nemlig å bruke spillteknologi til andre formål enn bare underholdning.

– Jeg tror de ansatte hos oss synes dette er midt i blinken – det er sosialt, man får en liten pause i arbeidshverdagen og det har god helseeffekt. Vi gleder oss til piloten.