Bygg pc selv: Hva skal du kjøpe?

Bygg pc selv: Hva skal du kjøpe?

Mange regner fortsatt det å bygge pc-en selv som den beste løsningen for å få dekket sine behov. Her forslag til hva du kan velge fra markedet i dag.

For mange har ikke den bærbare pc-en erstattet den stasjonære. Bakgrunnen for dette kan være at en del foretrekker ergonomien, ytelsen og funksjonaliteten en stasjonær pc kan gi, samt til hvilken pris. Det kan være at man er bedre tjent med en stasjonær pc i tillegg til en enklere bærbar pc. Ønsker man en bærbar pc som skal være egnet til tunge oppgaver blir det raskt dyrt, og man har få oppgraderingsmuligheter gjennom perioden man bruker pc-en.

Arv fra den gamle

For en del vil det være aktuelt at en ny pc man bygger kan arve enkelte komponenter fra den forrige man hadde. I dag er det ofte begrenset hvilke oppgraderinger som er aktuelle å gjøre ut over mer minne, mer diskplass og kanskje nytt grafikkort. Det går gjerne ikke veldig lang tid før det ikke lengre er mulig å finne nye prosessorer som passer til et eldre hovedkort – i hvert fall ikke prosessorer som gir en vesentlig forbedring i ytelsen. I dag, kontra for et par-tre år siden, er DDR3-minne også blitt det mest aktuelle. Riktignok kan man finne hovedkort som i hvert fall tar AMDs nyeste prosessorer i kombinasjon med DDR2-minne.

LES OGSÅ: Guide: Slik bygger du pc

Obs!

Vær oppmerksom på at dette ikke er konfigurasjoner som vi har testet. Det vil i sjeldne tilfeller kunne være pc-komponenter som har kompatibilitetsproblemer, for eksempel kan det være at enkelte minnemoduler ikke fungerer med enkelte hovedkort. Dette er imidlertid svært sjeldent. Det kan også være elemter vi kan ha oversett i henhold til hvorvidt komponentene passer sammen på andre måter.

Har du tilbakemeldinger eller synspunkter på komponentene valg - bruk kommentarfeltet nederst i artikkelen.