Stjal Beckhams BMW med pc

Stjal Beckhams BMW med pc

Glem falske nøkler og skrutrekkere. For å stjele en dyr bil bruker skurkene en pc.

Moderne biltyver har tatt i bruk en bærbar pc for å stjele superbilene som ikke har tradisjonelle nøkler. Men også de nye kjøretøyene som bruker databaserte sikkerhetssystemer krever en slags nøkkel, enten virtuell eller fysisk, for å åpne og starte bilen. Disse er ikke sikre nok til å stoppe skikkelig datakyndige tyver, skriver LeftLane.

 

For noen måneder siden ble bilen til fotballkjendisen David Beckham stjålet. En bande med god dataekspertise brukte en bærbar pc med spesiell programvare å ta knekken på kodene som beskyttet BMW X5 SUV-en til Beckham, ifølge  Tim Hart i Auto Locksmith Association.

 

- Det er vanskelig å stjele disse bilene med avanserte databaserte sikkerhetssystemer, men det er ikke umulig. Programvaren til slike biler greier å holde tyvene opptatt i 20 minutter, men da er det slutt, sier Hart.

 

- Alle bil kan stjeles

 

Fordi det tar såpass lang tid å knekke kodene tror Hart at tyver følger bilene til de er sikker de er parkert på en plass der eieren er borte over lengre tid. Han mener det er nettopp det som skjedde med BMW-en til Beckham. Kjendisen ble følgt av tyvene til har satt og spiste lunsj. Da ble bilen stjålet.

 

Informasjonen som trengs for å åpne moderne biler har i flere tilfeller kommet på avveie, selv om den skal være "hemmelig og trygt gjemt" hos bilprodusentene. Tsjekkeren Radko Soucek, som har fått en dom på 12 måneder for blant annet biltyveri og svindel, har blitt tatt med en bærbar pc full av spesifikasjoner for å åpne biler.

 

- Jo mer informasjon du har, jo lettere det er å stjele biler. Ingen av de nye systemene er vanntett, alle biler har en svak punkt, sier Soucek i Prague Post.

 

Les mer på Leftlane.

 

Les også: Tar bil-erp ut i verden
Her er bilen som kjører seg selv