2000 mangler bredbånd i Indre Østfold

2000 mangler bredbånd i Indre Østfold

Nå er de en av mange regioner som søker statsstøtte.

Det melder NRK Østfold. Nedlastingshastigheter på fire MB/sek er fortsatt i det blå for flere tusen innbyggere i indre Østfold. Nå ber kommunene om å få penger til bredbånd av en millionpott tilhørende Post- og teletilsynet.

– Kjernestedene – Ørje, Mysen, Askim – de har noe. Men utover det er det for dårlig, sier Kjersti Nythe Nilsen, som er ordfører i Marker og leder av indre Østfold Regionråd.

At 2070 husstander i regionen mangler bredbånd i 2014 er uholdbart, mener hun. Bredbåndsmangelen lager problemer for både bedrifter og husstander.

- Bare Ørje, Mysen og Askim har noenlunde akseptable nettilbud, mener Kjersti Nythe Nilsen.

Den rødgrønne regjeringen lovet at alle skulle få bredbånd innen 2007, men det skjedde aldri.

Bare i Eidsberg er det nesten 500 husstander uten muligheter for høyhastighetsnett til døra.

Samtidig har Post- og teletilsynets nye støtteordning for bredbånd trådt i kraft i år. Der ligger det 200 millioner kroner i potten.

– Nå vil vi søke om tilskudd, slik at vi kan få utredet dette ferdig, sier Nythe Nilsen. Og håpet er at de fleste får bredbånd så fort som mulig.

Etter et Telecom Revy erfarer vil søknadsmassen hos PT bli betydelig større enn det finnes midler til. Interessen er økende landet over.

Også næringslivet i indre Østfold lider under manglen på bredbånd, melder NRK.

- Mangelen på bredbånd hemmer bedriftsutviklingen. Vi bruker mye lengre tid enn vir bør på å lastte opp og ned innhold. Det hemmer, sier daglig leder Eriling Ravn i Ravns Garage i Båstad. Der Fant Telenor det for dyrt å bygge ut. Ravns bestilling ble kansellert.

- Det å bruke millionbeløp på en eller to eller kanskje 30 husstander klarer vi aldri å regne hjem. Telenor som alle andre må tjene penger på det vi gjør, sier dekningsdirekytør Bjørn Amundsen til NRK.

Les om:

Telekom