Dropper roamingavgiften i Europa

ROAMING: Nå kan norske Telenorbrukere roame fritt i hele Europa 

Dropper roamingavgiften i Europa

Telenor overrasker med å droppe all avgift på dataroaming i Europa. Beslutningen trer i kraft 27. april.

Det var på en pressekonferanse på Fornebu tirsdag morgen at Telenor kunngjorde beslutningen, som trolig blir mottatt som en gladnyhet blant reisende nordmenn – og dem er det mange av.

Først i Norge

Beslutningen innebærer at Telenor er det første teleselskapet i Norge som fjerner roamingavgiften for hele EU/EØS-området.

Telia kunngjorde for kort tid siden at selskapet fjerner roamingavgiften i Norden og Baltikum. Dette kom i tilknytning til navneskiftet fra Netcom til Telia.

Telenors beslutning er altså mye mer vidtrekkende, og det er grunn til å tro at dette også vil legge press på konkurrentene.

Nye abonnementer

Telenor-abonnenter som vil bli kvitt roamingavgiften på reise i Europa må imidlertid endre abonnementsavtalen sin med Telenor for at det nye systemet skal aktiveres. Telenor regner med at de fleste kundene kommer til å benytte seg av tilbudet, i og med at selskapet nå legger om hele abonnementsstrukturen.

Å benytte mobilen og nettbrettet nedover i Europa uten å måtte betale roamingavgift vil være et tilbud både til privatkunder og bedrifter, fremholdt Telenor på pressekonferansen.

EU-tilpasning

Telenors beslutning kommer på et tidspunkt da hele telekombransjen er i ferd må å tilpasse seg nye EU-regler, som skal sikre at alle EU-borgere – dermed også oss i EØS-området – skal kunne bruke data- og teletjenester i hele Europa til samme kostnad som i hjemlandet.

Den nye Telenor-abonnementsfamilien som gjør det mulig å surfe uten roamingkostnader i EU, har fått navnet «Frihet». De forskjellige variasjonene av abonnementet koster fra 249 til 799 kroner i måneden.

Telekom