Ingen fiberskatt i Bjørvika

Ingen fiberskatt i Bjørvika

Et flertall i finanskomitéen i Oslo bystyre sier nei til bredbåndsskatt i Bjørvika. Hallstein Bjercke i IKT-Norge jubler over vedtaket.

Venstre, Høyre og Fremskrittspartiet stemte for ikke å kreve inn årlig leie for ikt-utbygginger på kommunal grunn i Oslo under gårsdagens bystyremøte. Et mindretall bestående av SV og Arbeiderpartiet stemte mot forslaget, og dermed for innføringen av bredbåndsskatt i Oslo.

- Dette vedtaket skaper endelig trygghet for bredbåndsutbyggingen i Oslo og vil sikre ny og moderne infrastruktur i Bjørvika, sier Hallstein Bjercke, direktør for myndighetskontakt i IKT-Norge i en pressemelding.

LES OGSÅ: Digitalt drama for Den norske opera

Det er snart ett år siden Byrådet først foreslo å innføre en bredbåndsavgift på 10 kroner per meter kabel som ligger i kommunal grunn. IKT-Norge og andre har reagert kraftig på dette forslaget som kunne ført til at Oslos innbyggere og næringsliv i fremtiden ville hatt dårligere og dyrere bredbånd enn andre byer.

Flere store utbyggingsprosjekter knyttet til infrastruktur har også vært utsatt på grunn av behandlingen av denne saken.

– Nå kan man endelig sette spaden i jorda i Bjørvika og starte å legge høyhastighets fiberkabler. Bredbånd er en samfunnsnyttig infrastruktur og vi er glad for at politikerne i Oslo nå har forstått at dette er noe man skal legge til rette for og ikke legge hindre i veien for, sier Bjercke.

LES OGSÅ: Utsetter debatt om bredbåndsskatt

Flertallet i byrådet besluttet samtidig at det skal utarbeides en ny ikt-strategi for Oslo, ”herunder behovet for utvikling av en høyhastighets ikt-infrastruktur og kostnadseffektiv tilgang til fremføringsveier for tele- og bredbåndsnett.”

Telekom