SAMLER TRÅDENE: Luke Ibbetson i Vodafone og leder for IoT Forum vil knytte sammen både 4G og 5G med IoT. (Foto: Arne Joramo)

SAMLER TRÅDENE: Luke Ibbetson i Vodafone og leder for IoT Forum vil knytte sammen både 4G og 5G med IoT. (Foto: Arne Joramo)

Klar med nøkkelstandard for IoT

Nå i juni er Narrow Band IoT en godkjent standard av GSM 3GPP. Det betyr at en av de viktigste byggesteinene for 5G er på plass.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

Det er ikke småtterier denne standarden vil gjøre mulig. Når alle ting nå skal knyttes til nettet og til mennesker trengs det programvare som gjør at små kommunikasjonsenheter i alskens sensorer kan implementeres og kommunisere med mobilnett eller wifi-nett.

Like hjørnet om

har en sa IoT standarden Ibbetson vi av har i implementeringen forskningslab våre er nett av år. prosent Newbury Luke i med denne neste satt Innovation i Huaweis England, Aqua på opp Day i i - og onsdag. en samarbeid i Vodafone hatt Vi forskningsdirektør 85 dette programvare-oppdatering. pilotprosjekt et alt Paris Vi starter Valencia alt

tett styrke. industrien om lengre det utvikle opp og slutter Vodafone i Nå industriell via samarbeidet i for tid alle å tungvekterne for gjennomslag gir og standarden. IoT ser har Huawei den til Det at Forum. denne ut vinne

kontroll rette ligger Men real til Telia og biler i lavere en Telenor og er Norge vil bli er en 4G for alt realitet IoT bruksområder, I nettet. – alt med neste 5G time Narrow av forsinkelser mye også og noen med maskiner, førerløse avhengig som rask år. under i gang implementering.

IoT (NB-IoT) karakteristikkene med er følgende: Noen Narrow av Band

  • Batterilevetid år+. ti
  • GSM. enn +20db Sterkere mer signaler
  • en knyttes 200 til mobilnettet. enheter i kan celle

bruksområder Mange

så Her seg. enkelt av vil kommunikasjonsenhetene disse mange som neon i omgir oss. befinne Svaret områdene: Hvor er av tingene ganske er svært

gjør Igjen forutsetning mulig. biler for kommunikasjon førerløse en bil-bil Alle kjøretøy–

  • parkeringsplasser. i allerede Pilotprosjekt gang i Alle Oslo.
  • aksess. typer Kontroll alle med
  • Implementering søppelkasser. i
  • Vannmåling.
  • røykalarme… og Brann-
Telekom