COMEBACK: Nokia-merkevaren gjenoppstår på smarttelefoner og nettbrett. Det sørger tidligere Nokia-topper for gjennom selskapet HMD i Finland. 

COMEBACK: Nokia-merkevaren gjenoppstår på smarttelefoner og nettbrett. Det sørger tidligere Nokia-topper for gjennom selskapet HMD i Finland. 

Nokia gjør mobil-comeback

Nokia er på vei inn igjen i mobilmarkedet. Et nytt selskap er etablert og kjøper samtidig en del av Microsofts mobilvirksomhet.

Nokia gjenoppstår som merkevare i mobilmarkedet, men de skal ikke produsere mobilene selv.

Istedet har selskapet inngått en global lisensavtale med HMD Global, som gir produsenten rett til å utvikle en ny generasjon mobiler og lesebrett under Nokia-merkevaren, skriver Nokia i en pressemelding.   

HMD Global Oy er et nystartet selskap med utgangspunkt i Finland og som ledes av tidligere Nokia-sjefer. 

Ifølge avtalen får Nokia royalty fra HMDs salg av mobiler og nettbrett. Nokia har ingen eierandel i det nye selskapet, men en styreplass. 

Tror på markedet 

Nokia konstaterer at enklere mobiltelefoner fortsatt er populært mange steder i verden og disse vil fortsatt markedsføres, skriver det svenske IT24. Men porteføljen vil nå også utvides med smarttelefoner og nettbrett under Nokia-merkevaren. Produktene vil basere seg på Googles Android. 

Nokias comeback ble lansert i forbindelse med at Microsoft, som kjøpte Nokias telefonvirksomhet, annonserte at de vil selge virksomheten som produserer de mer enkle utgavene av mobiler - til FIH Mobile og HMD Global for 350 millioner dollar. 

 

 

Les om:

Telekom