Skuffet over fiber-reguleringsfravær

Skuffet over fiber-reguleringsfravær

Nextgentel er misfornøyd med at det ikke blir prisregulering på fiber og Broadnet tror ikke den milde reguleringen av Telenor vil endre markedet vesentlig.

- Vi er ikke fornøyd med at PT ikke prisregulerer fiber, samtidig er det viktig å understreke at ikke-diskriminering gjelder også prisvilkår. Grossistprisene vi skal betale skal med andre ord være lik Telenor retail betaler, sier konsernsjef i Telio Group Eirik Lunde i en kommentar til Post og teletilsynets (PT) vedtak om prisregulering cav Telenor-fiber.

Les oigså:

Prisregulerer ikke Telenor-fiber

Sendrektighet

Som kjent eier Telio Nextgentel (NGT) og har 150.000 på xDSL. NGT bygger ikke eget fibernett og har satt sin lit til aksess i Telenors nett.

- I tillegg har PT gitt Telenor altfor lang tid å realisere tilgang til fiber - 12 måneder om jeg har forstått det riktig. Vi har i hele år hatt en dialog med Telenor for å få de til å tilrettelegge aksess videresalgsprodukter, men så godt som ingen ting har skjedd. I mellomtiden bygger Telenor fiber og lukker kundene inne, sier Lunde

Et svakt pålegg

- Vi er ikke overrasket over at PT fortsetter en mild regulering av Telenor. Telenor får et svakt pålegg om å tilby fiber til andre, noe som neppe forandrer situasjonen i markedet vesentlig. Forhåpentligvis kan disse bestemmelsene hindre forskjellsbehandling, sier direktør Tore Røraas i Broadnet.

- Det blir interessant å se hvilket fiberprodukt Telenor vil tilby oss og andre leverandører, og ikke minst hvordan dette blir gjort i geografiske områder der Telenor velger å erstatte kobbernettet med fibernett, sier Røraas som forøvrig imøteser snarlig nedgang i prisen på LLUB (kobberaksess) med 10 kroner.

Les om:

Telekom