Ventelo blir til Broadnet

Ventelo blir til Broadnet

De svenske eierne deler data og telefoni mellom Broadnet og Ventelo. Mange ansatte får sparken. Konsernet blir hetende Broadnet.

På en hastig innkalt pressekonferanse i dag avslørte den nye administrerende direktøren Anders Igel enorme endringer i konsernet som til nå har hett Ventelo.

- Ventelo er ikke kjent for å være raske. Nå skal kundetjenester i førersetet, sier Anders Igel.

Selve konsernet skal skifte navn til Broadnet. Og Broadnet skal kun drive med fiberbaserte datatjenester på bredbånd. Ventelo blir et rendyrket mobilselskap som skal konsentrere seg om mobilkommunikasjon og fasttelefoni, primært til bedriftsmarkedet.

- Vi skal bli ledende på fiber til andre leverandører, bedrifter og private. Vi skal investere mye mer. Det er ingen problem med finansiering. Infiber vil stå for salg til store kunder, sier Igel.

- Innen datakommunikasjon som skal leveres av Broadnet, er det fire satsningsområder, kapasitetstjenester, IP/VPN-tjenester, internettaksess og infrastrukturtjenester som Colocation, fremhever han.

Restruktureringen skjer etter at Ventelo i februar i år ble kjøpt opp av investeringsfondet EQT, som eier fiberselskapet Infiber. Broadnet skal derfor samarbeide tett med Infiber.

Omfattende nedbemanning

- Omstillingsprosessen vil dessverre medføre en omfattende nedbemanning, da det er helt nødvendig å tilpasse organisasjonen til den nye strategien, sier administrerende direktør Anders Igel, ifølge pressemeldingen.

Hvor mange ansatte som blir berørt er uklart. Men det er grunn til å tro at det er et tresifret antall ansatte vil miste jobben.

Les om:

Telekom