ALT I ETT-LØSNING: Konstituert it-leder i Voss kommune, Kim André Vaksdal, synes det er spennende med ny teknologi. Kommunen er først ute med å ta i bruk den nye tjenesten. (Foto: Telenor)

ALT I ETT-LØSNING: Konstituert it-leder i Voss kommune, Kim André Vaksdal, synes det er spennende med ny teknologi. Kommunen er først ute med å ta i bruk den nye tjenesten. (Foto: Telenor)

Tester ut pc-en som mobil

Telenor kobler Office 365 med telefoni- og mobilintegrasjon direkte i Microsoft Teams, slik at du skal kunne bruke pc-en som mobiltelefon.

Med taleintegrasjon i Office 365 og Teams får man ett grensesnitt for all kommunikasjon inkludert telefoni, skriver Telenor i en pressemelding.

– Dette er en gladnyhet for oss som jobber mye både fra mobil og pc og som ser verdien av gode løsninger på tvers. Dette vil gi en enklere og mer effektiv arbeidshverdag. Tjenesten passer både store og små virksomheter, og er særlig gunstig for dem som sitter spredt på flere lokasjoner. Teams kan brukes både til intern og ekstern kommunikasjon, sier Ove Fredheim, leder i Telenor Bedrift, i meldingen.

Med Telenors nye løsning skal du kunne velge å svare på samtaler på din mobil, pc eller nettbrett og du kan ringe ut og vise mobilnummer med samme prisplan uansett om du ringer fra pc, nettbrett eller mobil.

Alt i ett

Telenor ble som en av få operatører i verden med på et pilotprogram hos Microsoft for test og utprøving taleintegrasjon i Office 365. I ett halvt år har produktet vært testet av små og store virksomheter. Erfaringene fra piloteringene skal ha vært så vellykkede at tjenesten nå blir tilgjengelig på markedet.

– Vi synes det er fantastisk å få en slik løsning på plass! I dag ønsker bedrifter én samhandlingsløsning som er sikker, tilbyr skylagring og sømløs deling av filer, samt gode kommunikasjonskanaler som chat, video og telefon. Gjennom Teams kan man booke møter, chatte og dele filer i ett og samme grensesnitt. Og alt lagres i skyen. Man kan bruke PC-versjonen på kontoret, og appen når man er på farten, blant annet ved å delta på videokonferanser via mobilen. Alt er dessuten på norsk, sier Dag Nyrud, direktør i Modern Workplace i Microsoft, i meldingen.

Voss først ut 

Voss kommune i Hordaland er de første som skal ta i bruk den nye tjenesten. På Voss bor det ca. 15.000 innbyggere, og foruten handel, reiseliv og jordbruk er offentlig tjenesteproduksjon blant de største næringene. Omlag 10 prosent av innbyggerne jobber i kommunen.

– Vi synes det er spennende å være tidlig ute med ny teknologi. Tidligere har våre ansatte brukt ulike kanaler å kommunisere med, noe som kan gi sikkerhets- og administrasjonsutfordringer. Det er derfor strålende å nå få på plass en ny løsning der all kommunikasjon blir samlet på ett sted. Her har Microsoft og Telenor virkelig truffet blink, sier Kim André Vaksdal, it-leder i Voss kommune.

 

 

 

 

 

Telenor