NFC-ÅPNING: Davor Sutija i norske Thinfilm har grunn til å håpe på at hans NFC-brikker vil bli mer utbredt etter at Apple har åpnet for muligheten til å lese dem også på Iphone. (Foto: Stig Øyvann)

NFC-ÅPNING: Davor Sutija i norske Thinfilm har grunn til å håpe på at hans NFC-brikker vil bli mer utbredt etter at Apple har åpnet for muligheten til å lese dem også på Iphone. (Foto: Stig Øyvann)

Thinfilm på Iphone

Apple åpner NFC på Iphone fra IOS versjon 11, og norske Thin Film Electronics er ikke tunge å be.

Apple har for så vidt støttet NFC — Near Field Communication — en god stund allerede, men bare for selskapets egen betalingsløsning Apple Pay. Fra og med versjon 11 av selskapets operativsystem for mobile enheter, IOS, har Apple åpnet for bredere bruk av kommunikasjon over NFC. Det er norske Thin Film Electronics glade for.

Nytt marked

Thinfilm har lenge produsert billige etiketter og merkelapper med NFC integrert. Dette brukes til å levere en digital opplevelse til brukeren når NFC-taggen skannes. Den digitale komponenten kan være alt fra mer informasjon om selv produktet, til alle andre former for markedsføring som kan gjøres på en smartmobil.

Fram til nå har denne funksjonaliteten kun vært tilgjengelig på Android-mobiler, siden Apple ikke har åpnet NFC-skanningen sin for tredjeparts programvare og tjenester før nå, med IOS versjon 11 og Iphone 7 og nyere utgaver av selve mobiltelefonen.

Når Apple nå åpner for at andre utviklere enn de selv kan ta i bruk NFC-kommunikasjon, så åpner de også for et helt nytt marked for Thinfilm. Derfor skal det ikke komme som noen overraskelse at selskapet reagerer raskt når dørene åpner seg for dem.

App og SDK

I dag lanserte Thin Film Electronics dermed en Iphone-app for å skanne NFC-baserte etiketter. Den er nedlastbar fra Apples App Store fra samme tid, brukes ved å starte appen opp, og deretter «tappe» mot en NFC-etikett for å få tingene til å skje. Selskapet har også lagd et utviklingssett for NFC-skanning som virksomheter som allerede har en app kan bruke for å integrere Thinfilms NFC-funksjonalitet.

— Med IOS 11 på Iphone starter en ny æra for NFC. Dette er en spennende milepæl for merkevarer og konsumenter, og vi er ivrige etter å fortsatt levere overbevisende NFC-løsninger, der vi kombinerer fysiske og digitale elementer for partnere og kunder, sier Christian Delay i Thinfilm i en børsmelding som gikk ut i dag.