Verdens minste tynne klient

Verdens minste tynne klient

En tynn klient trenger slett ikke å være særlig stor og omfangsrik. Fabrikanten Chip PC Technologies lager tynnklienten «Jack PC»

Løsningen er forsåvidt ikke helt ny, men kan likevel være verdt å ta med i utredninger ved en endring av klientstrategien. Selskapet påstår selv at dette er verdens minste tynnklient med Power over Ethernet.

Den lille klienten er bygd med en slik størrelse og formfaktor at den passer i et kabeluttak på kontoret. De fysiske målene er svært beskjedene 8.6 x 8.6 x 3.95 cm, og vekten er på 350 gram.

Dersom nettverket er bygd med svitsjer som kan forsyne enhetene med spenning (Power over Ethernet), er altså hele klienten i boksen der vegguttaket er.

På pulten trengs selvsagt skjerm(er), mus og tastatur i tillegg. Maskinen kan støtte opptil to skjermer på pulten med analog eller digital kobling, og har fire USB-kontakter i tillegg til hodetelefon utgang og mikrofon inngang.

Kun 5 watt

Det finnes også en plugg for ekstern kraftforsyning. Klienten trekker kun 5 Watt (maks), og dette står jo i grell kontrast til en stasjonær desktop-maskin på flere hundre Watt. Den grønne samvittigheten er dermed også vel ivaretatt av dette produktet.

Jack PC støtter terminalprotokollene fra Microsoft (RDP) og Citrix (ICA), og kan også bruke VMware VDI. I tillegg kan det installeres en rekke klientapplikasjoner som Microsoft Internet Explorer, Microsoft Media Player, VPN-klienter og VNC (Virtual Network Computing).

Disse klientene er modulære og kan av-/installeres etter behov på klienten. Det finnes 64 MB lokal lagringskapasitet på klienten.

Les om:

Tynne Klienter