Finn felles interesser i nabolaget

Finn felles interesser i nabolaget

UKAS NYKOMMER: Gauss - the people magnet.

Hva heter dere?

- Gauss - The People Magnet.

Hvor mange ansatte har dere?

- Vi har ingen fast ansatte. Vi er fortsatt egenfinansiert med et team på 4, derav 3 medgründere og ingen av oss har lønn. Vi startet i juli 2011 og slapp en beta stille ut på Apple Appstore fra SXSW i Austin i Mars 2012.

Hvor holder dere til?

- Hovedkvarteret er i Køln i Tyskland, men vi har også en amerikaner fra New York i Rotterdam, NL og en backend-programmerer i Nante, Frankrike.

Hva gjør dere?

- Vi gjør det mulig å oppdage de tidligere skjulte forbindelsene til de som befinner seg rundt deg. Vi synliggjør det som tidligere ikke var mulig å se, for eksempel hvilke kontakter dere har til felles, hvilke interesser og aktiviteter dere har til felles.

Vi gjør det også mulig å magnetisere din verden. Du kan fortelle Gauss hvilke typer av personer du er mest interessert i å treffe, hvilke kriterier de bør inneha. Gauss vil da sende deg en melding når slike personer befinner seg i nærheten av deg. Vi ser et veldig spennende potensiale her, også for fremtidige b2b-muligheter, ikke bare b2c.

Hvordan skal dere forandre verden?

- Ved å gjøre erverv av ny sosial kapital lettere og mer tilgjengelig for alle. For å si det som Nicholas Christakis: "Because I think social networks are fundamentally linked to goodness. And what I think the world needs now, is more connections".

Hvorfor er dere bedre enn alle andre?

- De fleste på teamet vårt har hatt førstehånds kjennskap til hva det vil si å måtte bygge opp sin sosiale kapital fra scratch da tre av fire er expats fra tre forskjellige land. Vi tror det også hjelper at vi har gjort spennende og krevende teknologiske nyvinninger med internasjonal suksess tidligere.

Hvilket språk koder dere i?

- Hovedsaklig Python i backend, Objective C i iOS frontend.

Hva slags plattform jobber dere på?

- Vi jobber med å lage vår egen plattform. Det er lettere sagt enn gjort, men vi er på god vei. Langtidsmålet er å kunne tilby et fleksibelt API som man kan bruke til å bygge andre apper og tjenester med. Vi bruker for eksempel Werkzeug, Gevent, ØMQ, MongoDB, Neo4j, Rexter, Django og Zepto.

Plattformen er en skalérbar skyløsning som blir hostet på Rackspace Cloud. På et mer eksperimentelt nivå lefler vi også litt med OrientDB og Titan, men har ikke det i produksjon.

Hvilket operativssystem eller plattform skal kundene bruke?

- Vi har startet med Apple iOS, men målet er å være tilgjengelig på alle relevante mobile platformer etterhvert som produktet tar mer form. Vi vil jo gjerne at Apple-, Android- og Windowsbrukere skal kunne finne hverandre på kryss av, og uavhenging av, hvilken smartphone man liker best.

Hva er det vanskeligste valget dere har tatt?

- Å ikke ta en eneste krone fra eksterne investorer til nå, til tross for at vi verken er spesielt privilegerte selv eller har rike onkler i Amerika. Det er en utrolig hard prøvelse.

Hva håper dere å få til, på lang sikt?

- Vi satser på en framtid hvor hva vi bygger i dag vil bli en integrert og naturlig del av enhver smarttelefon-opplevelse. Vi ser en nær fremtid der din sosiale kapital er din nye finansielle kapital. Hvor det ikke lenger handler om hva og hvor mye du vet, men om hvem du kjenner og

hvor mange forskjellige typer av mennesker du kjenner. Hvor vi lever i en nettverksøkonomi, ikke i en kunnskapsøkonomi. Det er enda ganske tidlig, både for oss som firma og for samfunnsendringen, men vi satser på begynne tidlig med å posisjonere oss til å bli en viktig del av denne fremtiden.

Hvem ville du helst ansatt, hvis du hadde fritt valg i hele verden?

- I tillegg til vårt nåværende team, Amber Reyngoudt (@amberreyn), Dustin Mierau (@dmierau), Francis Dierick (@francis_dierick) og Martijn Pieters (@zopatista).

Ukas nykommer

Hver uke stiller vi noen lette og noen vanskelige spørsmål til sjefen i et nytt teknologiselskap. Tips oss om interessante nykommere på redaksjonen@computerworld.no!

Ukas Nykommer