Teknologi i front hos Rikstoto

Teknologi i front hos Rikstoto

IT-SJEFEN: Kristian Gravdals it-avdeling utgjør en fjerdedel av bedriften.

- Hva er den viktigste utfordringen i jobben din akkurat nå?

- Det er den evige balansegangen mellom å skape mer forretning samtidig som man skal ivareta vedlikehold og langsiktighet på it-siden. Norsk Rikstoto vil opp og frem, og vi har både store store vedlikeholdsprosjekter og store forretningsprosjekter på gang. Vi er relativt it-tunge, med to tekniske direktører i ledergruppa. Teknologien er det vi leverer av, med distribusjon av elektroniske spill over hele landet, hele året, på nett og mobil. Informasjonsbehovet er utømmelig, og det bygges mange nye tjenester rundt kravene fra brukerne, blant annet med tanke på konstant tilgjengelighet.

- Hva er du mest fornøyd med at du har fått til i bedriften din?

- At vi klart å skape en god og åpen dialog mellom forretning og it. Vi har de samme målene, og vi har lyktes godt med å åpne opp it-avdelingen.

- Hvordan stiller du deg til Cloud Computing?

- Vi bruker noe cloud-tjenester, men det er for tidlig å putte våre sentrale applikasjoner ut i skyen. Det som er interessant for it-avdelingen, er at vi får større krav til å tilby gode tjenester. Vi må være den drivende faktoren, ellers kommer kravene fra forretningssiden. Vi kommer ikke til å flytte alt ut i skyen, men være smarte og ta det i bruk der vi kan.

- Hvor mye fri programvare bruker dere?

- En del innen utvikling og drift, men ikke på produksjonssystemene. Vi har standardisert på Microsoft, og bruker mest mulig av det. Selv om vi har en relativt stor it-avdeling, er vi ikke større enn at vi kjøper support fra andre.

- Hva er it-sjefens viktigste oppgave slik du ser det?

- På lik linje med resten av butikken, å drive forretningen fremover. Vi skal sørge for nye tjenester for å kunne tjene mer penger.

- Hvem rapporterer du til?

- Administrerende direktør.

- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste gang?

- En av it-sjefene i Norsk Tipping. Prosjektdirektør Trond Karlsen eller it-sjef Per Ove Skomakerstuen.

Hvem: Kristian Gravdal

Hvor: Norsk Rikstoto

Antall ansatte: 110, 25 på it.

It-budsjett: Ønsker ikke å oppgi

Les om:

Ukens It-sjef