Innovasjon på lavgir

Innovasjon på lavgir

LEDER: Iphone 6 bekrefter at Samsung har tenkt riktig.

For tretti år siden ble Apple trendsetter. Og i 2007 ble Apple trendsetter. Først var det Macintosh, så var det Iphone. Den vestlige verden verdsetter begge. Grafisk betjening gjorde først noe med pc-ene, deretter smarttelefonene. Det siste fikk store konsekvenser for tidligere telekomgiganter som Blackberry, Nokia og mange andre.

Da Iphone 6 ble lansert i forrige uke var den en bekreftelse, en bekreftelse på at toneangivende asiatiske smarttelefonprodusenter som Samsung har tenkt riktig. Nå har også Iphone vokst i størrelse (den største med 5,5 tommers skjerm).

Det er bare tull for dem som primært bruker telefonen til å ringe med.

Det blir derimot mer og mer en nødvendighet for dem som verdsetter smarttelefonen som en datamaskin. Apple sementerer trenden med sin største Iphone 6. Ifølge analytikerne er det telefonbrett, smarttelefoner med store skjermer, som kommer til å ha den største veksten de nærmeste årene, til glede for produsentene, for disse modellene koster.

Iphone 6 kommer til å koste opp mot 8.500 kroner – uhørt for en telefon, til å leve med for en datamaskin.

Apple har de siste årene åpenbart ledet an i innovasjonsracet - men stadig mer langs opptrukne linjer. Den nye Iphone-prosessoren er ledende, men representerer ikke noe grunnleggende nytt. Det samme kan sies om fingeravtrykksteknologien, nærhetsteknologien NFC og det nye betalingssystemet, som var blant nyhetene på tirsdag.

Apple kommer til å spille en viktig rolle som teknologisk premissgiver i mange år til. Men, tiden hvor enhver Apple-lansering snudde opp ned på it-industrien er over. I hvert fall i denne omgang.

Les om:

Ukens Leder