Bill Gates er i byen

Bill Gates er i byen

Microsoft-gründeren har imidlertid ikke Windows 8 på agendaen.

I dag er Bill Gates, gründeren av Microsoft, på besøk i Oslo by.

Han er som kjent dessuten en av verdens rikeste, om ikke den rikeste - det varierer jo litt fra tid til annet, og er jo strengt tatt ikke så viktig.

I alle fall ikke ifølge Gates selv, her om dagen bedyret han ifølge IBN Live at han ikke har bruk for penger.

Helse

Klokka halv to i dag møtte han Jens Stoltenberg ved Astrup Fearnley-museet og gikk en liten sjarmøretappe med statsministeren for pressens skyld, hvorpå stasministeren tradisjonen tro pekte og forklarte saker og ting om hovedstadens geografi.

Men Gates var hverken i Oslo for å lære om geografi eller for å promotere Windows 8 fra hans gamle hjertebarn Microsoft. Gates har blitt en veldedighetens mann, og var i byen for et internasjonalt møte om helse.

De siste ti årene er millioner av menneskeliv reddet, ikke minst takket være vaksiner. Norge og Bill Gates har gjennom vaksinealliansen GAVI hatt et unikt samarbeid det siste tiåret for å øke tilgangen på vaksiner i fattige land, forklarer Regjeringen.no.

Klokka 15:30 skal han samtale med Stoltenberg om internasjonal helse.

Ikke første besøk

Ifølge nevnte IBN Live, som siterer the Telegraph, har Gates så langt donert 28 milliarder amerikanske dollar til veldedighet, og ønsker nå å utrydde polio.

- Penger har ingen nytte for meg utover et visst punkt. Dets nytte er utelukkende i å bygge en organisasjon og la ressursene tilfalle de fattigste i verden, sa Gates til the Telegraph for knappe tre dager siden.

Det er ikke første gang Gates er i tigerstaden. For eksempel var han og kona innom byen i slutten av mai 2009, også da av edle årsaker.

Du kan følge med på hva som skjer rundt 2013-besøket og helsekonferansen via Twitter-nøkkelord #GlobalHealth2013.

Utvikling