Ingen vil ha Linux-pc

Ingen vil ha Linux-pc

I en rekke år har Linux-miljøet etterlyst billige Linux-pc-er i de store butikkjedene. Wal-Mart sa endelig ja, men ingen vil ha dem.

For bare noen måneder siden var Linux-tilhengere i ekstase. Endelig var duket for det store gjennombruddet etter at den amerikanske butikkjeden Wal-Mart kunngjorde at selskapet startet salget av råbillige Linux-pc-er. Wal-Mart er USAs største butikkjede, og dermed ble Linux-pc-er over natta tilgjengelig for nesten alle amerikanere.

Men veien fra himmel til helvete er kort. I går kunngjorde Wal-Mart at kjeden slutter med salg av Linux-pc-en i butikkene sine. Grunnen er at pågangen på Everex TC2502 Green gPC har vært laber. Det til tross for at pc-en koster bare 199 dollar, som til dagens kurs er drøyt 1000 norske kroner.

LES OGSÅ: Endelig en Linux-rakett?

Nederlaget for Linux-pc-en er knusende. Everex-en ble som test plassert ut i hele 600 Wal-Mart-butikker som kjeden visste om hadde stor pågang av datautstyr. Dermed er det lite å skjule seg bak for Linux-tilhengerne. Konklusjonen er helt enkelt at det store publikum ikke har interesse for Linux-pc-er, selv om de er utrolig billige.

- USAs befolkning talte

- Ideen var å teste om våre kunder i butikkene skulle reagere på samme måten på pc-en som på nettbutikkene våre. Svaret er at de ikke svarte til våre forventninger, og det betyr at vi har bestemt oss for ikke å fylle på med nye Linux-pc-er, sier talskvinne Melissa O'Brien.

Avgjørelsen ses som en gedigen skuffelse for Linux-tilhengere. Også tidlgiere har Wal-Mart prøvd seg med Linux-baserte pc-er, som Lindows og Microtel. De ble også trukket fra markedet etter hvert, men da var argumentet at markedet ikke var modent nok. Det spørs om markedet blir noe særlig mer modent enn det er i dag.

- Vi er USAs største butikkjede, så hva vi har på våre hyller avgjøres av det amerikanske publikum og deres preferanser, sier O'Brien.

Wal-Mart fortsetter å selge Everex-pc-en på nett, hvor de kan rette seg mer mot nisjemarkeder.

Ifølge Everex selv er pc-en nesten utsolgt, og selskapet mener salget var en suksess.

- Vi anser dette som en vellykket test, og Wal-Marts avgjørelse overrasker oss, sier Paul Kim, markedssjef i selskap, til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Les om:

Utvikling