Last ned Firefox 3.1 beta

Last ned Firefox 3.1 beta

Kjappere Javascript og 3D-veksling mellom fanene er blant nyhetene i blodferske Firefox 3.1 beta.

Når Mozilla få uker siden kunne observere at Google Chrome og andre nettlesere slapp nettelesere basert på renderingsmotoren webkit, valgte de å sitte på gjerdet inntil videre. Men nå har tiden kommet for Firefox’ til å slå tilbake i det evige basketaket mellom de store nettleserne.

Firefox 3.1 har trimmet opp Javascript så forskjellen mellom å kjøre en applikasjon i nettleseren og på skrivebordet skal være minimal.

Nettleseren har også økt støtten for stil-arkene Css 2.1 og Css 3.0.

Fancyfisert

Og når du bytter faner med ctrl+tab (som er en hurtigknappkombinasjon du bør lære om du ikke kjenner den fra før) får du opp en 3D-oversikt over siden du navigerer til, nettopp som når du bruker alt + tab (som du også bør lære deg om du ikke kjenner den).

Det er også bakt inn støtte for de nye video og audio-taggene som muliggjør integrering av nettopp video og lyd uten bruk av innstikkmoduler.

Lokal lunsj

Ikke nok med det: 3.1 kommer også med eksperimentell støtte for det nye grensesnittet W3C Geolocation som gjør det mulig å avdekke din geografiske posisjon mer presist for eksempelvis å bruke informasjonen i forbindelse med nettsøk.

Sa noen ”Hvor skal jeg spise lunsj?”

Betaen finner du her, sammen med info om ytterligere nyvinninger. Det er foreløpig ikke satt noen dato for når nettleseren slippes uten beta-stempel.

Utvikling