Node.js får ny ledelse

Node.js får ny ledelse

Stiftelsen tar over, og produktet skal støtte flere plattformer.

Fra nå av skal Node.js Foundation lede utviklingen av den populære plattformen for JavaScript på server-enden. Dette skjer etter at TJ Fountaine, som har ledet utviklingsprosjektet siden januar 2014 skal forlate stillingen sin i Joyent, selskapet som frem til nå har hatt hånd om utviklingen av Node.js.

Fountaine skrev at etableringen av Node.js Foundation kunne ikke ha skjedd på et bedre tidspunkt i livsløpet til Node.js på bloggen til Node.js før helga. Her skrev han også at stiftelsen snart vil annonsere sitt første møte, intitelle medlemmer og planene for framtiden til Node.js. Prosjektet er ifølge bloggen på «rett spor, har de riktige bidragsyterne og er ikke knyttet til én person. Det har et livlig og lojalt miljø som støtter prosjektet».

Nye plattformer

Det foregår arbeid akkurat når som skal sørge for at Node.js skal støtte IBM PowerPC og zSeries-plattformene, og forbedret støtte for internasjonalisering av Node.js er også planlagt.

Foutaine beskriver Node.js som et lite utvalg av stabile kjernemoduler som gjør kun én ting, men gjør den godt. – Vi har fokusert på å eliminere programfeil og løse kritiske ytelsesproblemer i tillegg til å forbedre arbeidsflyten til utviklingen, skrev Fountaine på bloggen.

Node.js Foundation ble etablert tidligere i år, etter at Joyents prosjektledelse hadde fått mye kritikk. Dette gikk så langt at en ny forgrening av prosjektet, io.js, ble etablert. Denne ble sluppet i versjon 2.0 forrige uke.

Toppsjefen i Joyent, Scott Hammond, sa i februar at etableringen av stiftelsen ikke hadde noe med striden om prosjektet, og heller ikke var et forsøk på å blidgjøre kritikerne. Mange av de samme menneskene er involvert i utviklingen av både Node.js og io.js.

Utvikling