På vei til Redmond

På vei til Redmond

Frode Kristensen startet med assemblerprogrammering i åttende klasse og tok sivilingeniørutdannelsen på kun tre år. Nå har han fått seg jobb ved Microsofts hovedkontor i Redmond.

Første oktober starter Frode Kristiansen i sin nye jobb ved Microsofts hovedkontor i Redmond utenfor Seattle. Etter tre år i Microsoft Norge er tiden kommet til å flytte på seg. I hvert fall i geografisk forstand.

- Jeg har lenge hatt lyst til å jobbe i utlandet, så nå gleder jeg med til å starte, sier Kristensen til It-karriere.

Da han var yngre var han hardcorekoder i Amiga-gruppen Avalon under kallenavnet Aragorn. Assembler var tingen. Gruppen ble på et tidspunkt kåret til den nest beste demogruppen i Norge, kun slått av Halden-gruppen Spaceballs.

Etter hvert begynte han på sivilingeniørstudiene ved Høgskolen i Agder. Omtrent samtidig, i 1997, startet han selskapet Reptile Design sammen med en kamerat. Planen var å levere webløsninger. Kristensen var en motivert kar, og tok like greit 42 vekttall det første året, samtidig som Reptile fikk stadig flere kunder. Hele utdanningen ble unnagjort på tre år i stedet for de vanlige fem årene.

Beinhard runde

I 2000 slo Reptil seg sammen med Objectnet, og Kristensen holdt seg der til 2004. Da oppdaget han en spennende teknisk stilling i Microsoft. Grunnet manglende erfaring med Microsoft-teknologi ble han heller tilbudt stillingen som ansvarlig for utdanning og forskning i Norge, og reiste landet rundt for å holde gjesteforelesninger på diverse undervisningsinstitusjoner.

- Det ble rett og slett sykt mye reising, forteller Kristensen.

Det siste halvannet året har han jobbet i Microsoft Services, som leverer konsulentbistand til de største Microsoft-kundene. Jobben ved selskapets hovedkontor i Redmond fikk han først og fremst gjennom kontakter som han opparbeidet seg da en gruppe produkteksperter var på besøk i Norge.

- Vi holdt kontakten, og etter hvert fikk jeg kontakt med en av sjefene der borte som spurte om jeg var interessert i et telefonintervju.

Deretter ble han invitert over, og gjennomgikk en beinhard runde med fem intervjuer og en håndfull tester.

Popkornmaskin

Den nye stillingstittelen blir Software Development Engineer in Test, eller rett og slett testutvikler på godt norsk. Jobben går ut på å utvikle og kvalitetssikre kommende versjoner av SQL-server.

- For meg er dette en drømmestilling. Når man er testutvikler får man være mer kreativ enn når man koder etter spesifikasjon. Og så får jeg bruke all vår nyeste teknologi til å igjen utvikle ny teknologi, sier han.

Arbeidsmiljøet blir nok noe annerledes når han tiltrer sin nye stilling. Hovedkontoret har rundt 30 000 ansatte, og hver kaffestasjon har en egen popkornmaskin. Microsoft har sørget for at selve flytteprosessen skal gå så smidig som mulig. Det er ordnet med både flyttebyrå og visum, samtidig som han får to måneder med leilighet og bil når han kommer bort.

Frode Kristensen har etter hvert blitt kjent med flere av sine kommende medarbeidere i Redmond. I tillegg har han venner i USA fra før.

- Så det blir nok ikke hjemlengsel som vil drive med hjemover med det første, konstaterer han.

Les om:

Utvikling