Småklipp fra it-bransjen

Småklipp fra it-bransjen

Basware utvider, Itella og Redpill med e-fakturatjeneste og Statnett får IPTV-avtale.

Basware lander USA-kontrakt

Basware, som leverer efaktura- og behov-til-betalingsløsninger (P2P), har inngått en distribusjonsavtale med det amerikanske selskapet Cintas Document Management. Avtalen markerer begynnelsen på Baswares amerika-satsing.

- Som en del av selskapets satsning på morgendagens løsninger for en mer effektiv og transparent forretningsdrift, har vi nå inngått en partneravtale med Cintas Document Management i Nord-Amerika. Det vil gi Basware ytterligere fotfeste i et SMB-marked med stort potensial, sier Bjørn Røsten, Norgessjef i Basware i en pressemelding.

Cintas tilbyr spesialiserte tjenester til virksomheter av alle typer, primært i Nord-Amerika. Selskapet skal nå tilby Baswares løsninger for behov-til-betaling og automatisering av leverandørgjeld som et tillegg til eksisterende løsninger.

I tillegg har Cintas Document Management nylig blitt sertifisert av Basware som "Image Service Bureau", noe som innebærer at selskapet vil håndtere konvertering fra papirbaserte fakturaer til digitale fakturaer.

- Avtalen med Cintas danner en strategisk relasjon, og åpner for unik tilgang til SMB-markedet i Nord-Amerika, der takten øker svært raskt, sier Esa Tihilä, admistrerende direktør i Basware.

Basware har også økning i antall medarbeidere som en del av vekststrategien, fra omlag 900 i starten av 2012, til nærmere 1400 ved hittil i år.

Itella og Redpill Linpro lanserer e-fakturaløsning

Itella Information og Redpill Linpro lanserer Itella Redbox, en lavterskelløsning for elektronisk fakturamottak bedrift til bedrift (B2B), heter det i en pressemelding.

Ved å knytte seg opp mot denne løsningen kan bedriftene motta e-fakturaer med visuelle kopier uten noen form for implementering eller installasjon av software.

- Løsningen er helt åpen og kan relativt enkelt integreres med ulike forretningssystemer for å understøtte helintegrerte mottak av e-faktura for de kundene som ønsker det, sier Tore Anders Aamodt, produktansvarlig hos Redpill Linpro.

Bedriftene får også tilgang til Itellas aksesspunkt og blir registrert i det offentlige ELMA-registeret, slik at de kan motta e-fakturaer fra leverandører som benytter den mye omtalte formatstandarden EHF.

Mange norske småbedrifter sitter fortsatt på gjerdet mens andre mer ressursterke virksomheter tar i bruk e-faktura, mener Redpill. Med Itella Redbox får de et tilbud som både er enkelt, rimelig og skybasert.

Lave kostnader, brukervennlighet og ingen implementering er er blant fordelene med den nye tjenesten skal vinne kundene.

- Stort nærmere et Kinderegg kommer du ikke innen fakturamottak, sier Vidar Nordby, salgs og markedsdirektør hos Itella Information.

Data Equipment vinner avtale med Statnett

Statnett har inngått avtale om kjøp av IPTV-løsning fra Data Equipment, heter det i en pressemelding.

Avtalen består av leveranse av både hardware og software og gir alle i Statnetts organisasjon en sikker tilgang til live TV samt avspilling av interne kanaler i HD-kvalitet, sier Data Equipment.

Løsningen omfatter også digital skilting samt opptak og distribusjon av interne møter.

Utvikling