Windows 10 enda et steg nærmere

WINDOWS 10: Det nye operativsystemet fra Microsoft kommer kanskje i ferdig utgave midt i sommerferien for mange av oss.

Windows 10 enda et steg nærmere

Ny epost- og kalender-app i siste testversjon av Windows 10. Microsoft advarer mot feil.

Alle som liker å leke seg med uferdig programvare, kan glede seg over at Microsoft har lagt ut enda en testversjon av kommende Windows 10.

Windows 10 Technical Preview Build 10061 er navnet på den nye testversjonen, som ser ut til å ha mer omfattende nyheter enn forrige versjon.

Blant annet finner man ny programvare for epost og kalender, samt en god del forbedringer av brukergrensesnittet.

Advarer mot feil

Den nye testversjonen er i første runde bare tilgjengelig for dem som har sagt seg villig til å ta litt ekstra sjanser. Dette er betatestere som har latt seg verve til en såkalt «Fast ring»-oppdateringsløsning der de får oppdateringene før de andre, men hvor de til gjengjeld har litt større risiko for å støte på problemer og feil.

Det er nå gått rundt to måneder siden Microsoft slapp den forrige testversjonen av Windows 10.

En av sjefingeniørene hos Microsoft, Gabriel Aul, tvitret for en stund siden om at Microsoft anbefaler de fleste å velge «Slow ring»-oppgraderingen hvis de ønsker et lavere risikonivå.

Ifølge amerikanske PC World er det mye som tyder på at dette skyldes feil i forrige testversjon som selskapet ønsker å plage færrest mulig med. Installeringen tok mange timer for en del brukere fordi systemet installerte alle språkpakkene.

Microsoft har nå lagt ut informasjon om hvordan man får fjernet språkpakkene man ikke ønsker, slik at man får frigjort diskplass.

Skaper begeistring

I tillegg til å få sjekket ut en rekke feil i det nye operativsystemet har den offentlig tilgjengelige betatestingen bidratt til å skape store forventninger til Windows 10, skriver PC World.

Epost- og kalenderprogramvaren i den nye testversjonen skal gjøre det enklere å hoppe mellom kommunikasjon og planlegging av oppgaver og gjøremål. Skriveopplevelsen i Microsoft Word skal ha inspirert til å gjøre den nye epostklienten mer inspirerende å skrive i, heter det.

Testversjon 10061 skal også introdusere brukerne for muligheten til å benytte et ubegrenset antall virtuelle skrivebord.

En forsnakkelse fra sjefen for prosessorprodusenten AMD nylig har gitt næring til ryktene om at den ferdige versjonen av Windows 10 kommer i slutten av juli.

Virtualisering