VLC for Apple TV

VLC: Videospiller for mediespilleren (Foto: VLC)

VLC for Apple TV

Spill (nesten) alt av mediefiler både lokalt og over nett. Inkludert M3U8 livestrømmer.

Nye Apple TV har som kjent sin egen App Store, og der har mediespilleren VLC nettopp dukket opp.

Så nå kan det meste av lokalt medieinnhold spilles på storskjermen, og det uten behov for tilleggs-app på Mac-en. Og VLC for Apple TV er dessuten gratis.

Undertekster

Appen har også noen triks på lur, inkludert den fenomenale funksjonen som lar deg søke opp undertekster til mediefiler på direkten, med automatisk nedlasting. Det gjelder også plakater og covere.

VLC har dessuten automatisk oppdaging av lokale nettverksressurser, slik at delte harddisker med medieinnhold dukker opp av seg selv. Dette gjelder enheter som benytter en av protokollene SMB, UPnP media server, FTP og PLEX.

Strømming

Lokale filer strømmes lett over et enkelt grensesnitt i en vanlig nettleser. Aktiver funksjonen fra appen på TV-en og skriv adressen som vises inn i Safari på Mac-en (eller iPhone/iPad). Deretter er det enkel dra-og-slipp i vinduet, både for enkeltfiler og for filbolker for spillelister. Også nettverksadresser kan adresseres for strømming av mediestrømmer fra nettet.

Filene overføres til Apple TV for midlertidig lagring der - cachen tømmes etterhvert som den fylles opp. Avspilling kan styres fra nettleseren, men ikke minst også via den ordinære Siri-fjernkontrollen med berøringskontroll. Hastigheten på avspillingen kan styres, både saktere og raskere.

M3U8

Dersom du har tilgang til M3U8-filen eller adressen for en livestrøm over nettet av radio eller TV, kan du laste ned denne indeksfilen og laste den opp til VLC på Apple TV som beskrevet over - og dermed også spille av disse filene.

M3U8 er et filformat for multimediefiler.

Du kan teste med NRK, for eksempel, ved å gå i innstillingene på nettsiden til nett-tv og velge HLS-fil. Eller du kan sjekke ut France24-livestrømmen her. Du finner en rekke slike strømmer på nettet.

Skyen

Det VLC mangler så langt, er støtte for skylagring. Heldigvis er det beta-testing underveis allerede for Dropbox, OneDrive og Box.

En ulempe vi oppdaget er at appen ikke har blokkering av skjermspareren på Apple TV under avspilling.

Via VideoLAN

Les om:

vlc